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Steak and Creamy Roasted Red Pepper Pesto Pasta

with Roasted Mushroom Salad

Allergènes:
Crevettes
Oeuf
Blé
Lait
Sulfites

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile
quantité par portion

285 g

Crevettes géantes

(Contient: Crevettes)

227 g

Linguines faîches

(Contient: Oeuf, Blé)

1 pièce(s)

Mini concombres

56 g

Mélange roquette et épinards

7 g

Origan

60 g

Olives mélangées

(Peut contenir : Blé, Lait, Sulfites, Oeuf, Poisson, Noix)

30 g

Câpres

(Peut contenir : Blé, Lait, Sulfites, Oeuf, Poisson, Noix)

½ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient: Lait)

1 pièce(s)

Tomates broyées à l'ail et aux oignons

¼ tasse(s)

Pesto de tomates séchées au soleil

(Contient: Lait Peut contenir : Sulfites, Soya)

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient: Sulfites Peut contenir : Blé, Lait, Oeuf, Poisson, Soya, Moutarde, Sésame)

Énergie (kcal)770 kcal
Énergie (kcal)770 kcal
Énergie (kcal)770 kcal
Graisses28 g
Graisses28 g
Graisses28 g
dont saturés12 g
dont saturés12 g
dont saturés12 g
Glucides88 g
Glucides88 g
Glucides88 g
dont sucres12 g
dont sucres12 g
dont sucres12 g
Fibres8 g
Fibres8 g
Fibres8 g
Protéines51 g
Protéines51 g
Protéines51 g
Cholestérol160 mg
Cholestérol160 mg
Cholestérol160 mg
Sel1550 mg
Sel1550 mg
Sel1550 mg
Gras Trans0.5 g
Gras Trans0.5 g
Gras Trans0.5 g
Potassium1300 mg
Potassium1300 mg
Potassium1300 mg
Calcium300 mg
Calcium300 mg
Calcium300 mg
Fer5.5 mg
Fer5.5 mg
Fer5.5 mg
Passoire
Petit bol
Grande casserole
Grande poêle antiadhésive
Écumoire
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grand bol
Fouet

Instructions

1
  • Before starting, wash and dry all produce.
  • Bring a large pot of salted water to a boil over high.
  • Meanwhile, halve cucumber lengthwise. Cut into 1/4-inch half-moons.
  • Drain, olives then roughly chop.
  • Line a plate with paper towels. Drain capers over a small bowl, reserving the brine. Pat capers dry with paper towels.
  • Strip oregano leaves from stems, then roughly chop.
2
  • In a large non-stick pan, heat 2 tbsp (4 tbsp) oil over medium-high.
  • When hot, add capers. Fry for 3-4 min, stirring occasionally, until crispy.
  • Remove from heat.
  • Using a slotted spoon, transfer capers to the prepared plate.
  • Carefully discard oil.
3
  • Drain and rinse shrimp, then pat dry with paper towels.
  • Remove and discard shrimp tails.
  • To the boiling water, add linguine. Cook for 2-4 min, stirring occasionally, until tender but still firm to the bite.
  • Reserve 1/2 cup (1/4 cups) pasta water.
  • Strain linguine, then return to the pot, off heat.
4
  • Reheat the same pan (from step 2) over medium-high.
  • When hot, add crushed tomatoes, olives, reserved caper brine (from step 1) and pesto. Bring up to a simmer. Once simmering, cook for 3-4 min, until sauce thickens slightly.
  • Add shrimp. Cook for 2-3 min, stirring occasionally, until shrimp just turn pink.**
  • Remove from heat, then stir in oregano.
5
  • Meanwhile, in a large bowl, whisk together half the vinegar (use all for 4 servings), 1/4 tsp (1/2 tsp) sugar and 1 tbsp (2 tbsp) oil. Season with salt and pepper.
6
  • To the pot with linguine, add sauce and 1/4 cup (1/2 cup) pasta water, then toss to coat. (TIP: For a lighter sauce consistency, add reserved pasta water, 1-2 tbsp at a time.) Season with salt and pepper.
  • To the bowl with dressing, add arugula-spinach mix and cucumbers, then toss to coat.
  • Divide linguine between bowls. Top with fried capers.
  • Serve salad alongside.
  • Sprinkle feta cheese over salad.

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