Asperges de printemps grillées
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Asperges de printemps grillées

C'est la saison des asperges! Ces légumes de printemps tendres et vifs sont rehaussés d'une simple sauce crémeuse citronnée à l'estragon. C’est l’accompagnement idéal!

Allergènes:
Egg
Senf
Pine nuts
Milk

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen

Ingrédients

/ sert 4 personnes

454 g

Asperges

1 pièce(s)

Citron

7 g

Estragon

4 cs

Mayonnaise

28 g

Pignons

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre*

0.13 cc

Poivre*

1.5 cs

Huile*

¼ cc

Sucre*

0.13 cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)260 kcal
Graisses25 g
dont saturés6 g
Glucides8 g
dont sucres3 g
Fibres3 g
Protéines4 g
Cholestérol30 mg
Sel170 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium300 mg
Calcium40 mg
Fer2.5 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Zesteur
Grande poêle antiadhésive
Fouet
Bol à mélanger, moyen

Instructions

Prep and roast asparagus
1
  • Trim and discard the bottom 1-inch from asparagus.
  • Add asparagus and 1 1/2 tbsp oil to an unlined baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to combine.
  • Roast in the middle of the oven, stirring halfway through, until tender-crisp, 10-12 min.
Finish prep
2
  • Zest, then juice half the lemon. Cut remaining lemon into wedges.
  • Strip 1 1/2 tsp tarragon leaves from stem, then finely chop.
  • Melt 2 tbsp butter in the microwave or a small pot.
Toast nuts and make lemony tarragon sauce
3
  • Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add pine nuts, then toast, stirring often, until golden-brown, 3-4 min. Transfer to a plate.
  • Meanwhile, whisk together mayo, 1/4 tsp sugar and 1 tsp lemon juice in a medium bowl.
  • Gradually whisk in melted butter until smooth.
  • Add tarragon. Season with salt, then whisk to combine. (NOTE: If sauce is too thick, slowly whisk in 1 tbsp warm water to thin it out.)

 

Finish and serve
4
  • Remove asparagus from the oven and sprinkle lemon zest over top. Toss to combine.
  • Spread tarragon cream sauce along the bottom of a serving platter, then arrange asparagus over top
  • Sprinkle pine nuts over asparagus.
  • Serve lemon wedges on the side, if desired.

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