Skip to main content

Inspired by a restaurant fave this salad highlights crispy mushrooms atop a bed of mixed spinach and arugula. Homemade garlicky croutons and savoury parmesan complete this delicious appetizer.

Allergènes:
Lait
Avoine
Seigle
Sésame
Soya
Blé
Orge
Sulfites

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéFacile
/ sert 2 personnes

200 g

Mélange de champignons

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient: Lait)

4 cs

Chapelure italienne

(Contient: Lait, Avoine, Seigle, Sésame, Soya, Blé, Orge Peut contenir : Poisson, Oeuf, Sulfites, Arachides, Triticale, Crustacés, Moutarde, Noix, Soya)

1 pièce(s)

Pain ciabatta

(Contient: Blé, Orge Peut contenir : Triticale, Soya, Sésame, Noix de Grenoble, Avoine, Seigle)

2 cs

Tartinade à l'ail

(Contient: Soya Peut contenir : Sulfites, Lait)

113 g

Mélange roquette et épinards

2 cs

Glaçage balsamique

(Contient: Sulfites Peut contenir : Poisson, Oeuf, Crustacés, Moutarde, Soya, Sésame, Lait, Blé, Gluten)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

2 cs

Huile*

Énergie (kcal)500 kcal
Graisses30 g
dont saturés7 g
Glucides44 g
dont sucres10 g
Fibres4 g
Protéines13 g
Cholestérol10 mg
Sel1010 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium750 mg
Calcium225 mg
Fer4 mg
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Fouet
Petit bol

Instructions

1
  • Cut or tear oyster mushrooms into 1/2-inch strips.
  • Thinly slice remaining mushrooms. 
  • Add mushrooms and1 tbsp oil to a parchment-lined baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to coat. 
  • Arrange in a single layer. 
  • Roast in the bottom of the oven until beginning to soften, 10 min.
2
  • Meanwhile combine breadcrumbs and 1/2 tbsp oil in a small bowl. Set aside.
  • Add balsamic glaze and 1 tbsp oil to a large bowl. Season with salt and pepper, then whisk to combine. 
  • Cut or tear ciabatta into 1/2-inch pieces. 
  • Add garlic spread to a small microwave safe bowl. Microwave until melted, 30 sec.
  • Add ciabatta pieces to another parchment-lined baking sheet. Drizzle over melted garlic spread, then season with salt and pepper. Toss to combine.
3
  • Bake ciabatta croutons in the middle of the top of the oven until golden-brown, 5-6 min.
  • Meanwhile, remove mushrooms from the oven, then sprinkle breadcrumb mix over top.
  • Return to middle of the oven and roast until mushrooms are golden, 6-8 min.
4
  • Add argugula and spinach mix and garlic croutons to the bowl with the dressing. Toss to combine. 
  • Divide salad between plates, then top with crispy mushrooms. 
  • Sprinkle parmesan over top. 

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes