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Salade de pois chiches écrasés
Salade de pois chiches écrasés

Salade de pois chiches écrasés

1 portion | avec pains ciabatta croustillants

Smashed chickpeas replace the tried and true egg version of this classic lunch option. Fresh dill, zippy mustard and a healthy dose of mayo create the perfect bite that will have 'is it lunchtime yet?' on your mind all morning.

Allergènes:
Oeuf
Moutarde
Blé
Orge
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 pièce(s)

Pois chiches

1 pièce(s)

Tomate

4 cs

Mayonnaise

7 g

Aneth

1 cs

Moutarde à l’ancienne

1 pièce(s)

Pain ciabatta

1 pièce(s)

Oignon rouge

28 g

Graines de tournesol

2 cs

Vinaigre de vin rouge

Pas inclus dans votre livraison

2 cc

Sucre*

0.38 cc

Sel*

0.31 cc

Poivre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)630 kcal
Graisses35 g
dont saturés3.5 g
Glucides60 g
dont sucres10 g
Fibres12 g
Protéines18 g
Cholestérol25 mg
Sel1250 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium1650 mg
Calcium175 mg
Fer9.5 mg

Ustensiles

Passoire
Bol à mélanger, moyen
Cuillères à mesurer
Grand bol
Presse-purée

Instructions

Prep and pickle onions
1
  • Drain and rinse chickpeas, then pat dry with paper towels.
  • Cut tomato into 1/4-inch rounds, then season with salt and pepper.
  • Roughly chop dill.
  • Peel, then cut half the onion into 1/4-inch slices. TIP: Use remaining onion for another recipe!
  • Add vinegar, 2 tbsp water and 2 tsp sugar to a medium microwave-safe bowl. Season with salt, then stir to combine. Microwave in 15 sec increments, stirring between each, until sugar dissolves.
  • Add onions, then stir to combine. Place in the fridge to cool.
Make chickpea salad
2
  • Add chickpeas, 1/4 tsp salt and 1/4 tsp pepper to a large bowl.
  • Using a potato masher or the back of a fork, mash chickpeas until broken down.
  • Add mayo, 1 tbsp chopped dill, 2 tsp onion pickling liquid, mustard and sunflower seeds, then stir until combined.
Finish and serve
3
  • Halve buns. Place in the toaster and toast until golden-brown.
  • Spoon smashed chickpea mixture onto bottom buns, then stack with tomato slices and pickled onions. Close with top buns. (TIP: Any remaining chickpea mixture can be saved and used for a future lunch!)

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