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Smart Apricot and Chipotle Pork Chops

Smart Apricot and Chipotle Pork Chops

with Broccoli Couscous

Quick and easy with a hint of sweet heat; this dish is a knock-out! Broccoli and couscous cook at the same time for a delicious bed for succulent glazed pork chops!

étiquettes:
Moins de 650 kcal
Épicé
Sous 50 g de gluc
Allergènes:
Oeuf
Lait
Moutarde
Soya
Blé

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéMoyen

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

2 cs

Confiture d'abricots

(Peut contenir : Oeuf, Sésame, Crustacés, Blé, Noix, Moutarde, Soya, Gluten, Lait, Sulfites, Poisson)

2 cs

Sauce au chipotle

(Contient: Oeuf, Lait, Moutarde, Soya Peut contenir : Oeuf, Sésame, Crustacés, Blé, Noix, Moutarde, Soya, Gluten, Lait, Sulfites, Poisson)

½ tasse(s)

Couscous

(Contient: Blé)

227 g

Brocoli

4 g

Sel d’ail

(Peut contenir : Sésame, Blé, Noix, Moutarde, Soya, Lait, Sulfites, Arachides)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

½ cs

Huile*

1 cs

Beurre non salé*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)620 kcal
Graisses23 g
dont saturés8 g
Glucides55 g
dont sucres16 g
Fibres5 g
Protéines48 g
Cholestérol110 mg
Sel980 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium1100 mg
Calcium75 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Fouet
Petit bol
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive

Instructions

1
  • Roughly chop broccoli into 1/2-inch pieces.
  • Whisk together apricot spread, chipotle sauce and 1/4 cup (1/2 cup) water in a small bowl. Set aside.
2
  • Add broccoli, 2/3 cup (1 1/3 cups) water and 1/4 tsp (1/2 tsp) garlic salt to a medium pot. Cover and bring to a boil over high heat.
  • Once boiling, remove from heat, then add 1/4 cup (1/2 cup) couscous. Stir to combine.
  • Cover and let stand for 5 min.
Prep and cook pork
3
  • Meanwhile, pat pork dry with paper towels, then season with 1/2 tsp (1 tsp) garlic salt and pepper.
  • Heat a large non-stick pan over medium heat.
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then pork. Pan-fry until golden, 2-3 min per side, then transfer pork to an unlined baking sheet.
  • Roast in the middle of the oven until cooked through, 8-12 min.**
4
  • Add apricot-chipotle sauce mixture to the pan. Cook, stirring occasionally, until slightly thickened, 2-3 min.
  • Season with salt and pepper, to taste.
5
  • When couscous is tender, fluff with a fork. Stir in 1 tbsp (2 tbsp) butter.
  • When pork is done, transfer to a plate to rest for 3-5 min, then thinly slice.
  • Divide broccoli couscous between plates.
  • Top with pork.
  • Drizzle apricot sauce over top of pork.

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