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Sauce aux canneberges maison

Sauce aux canneberges maison

avec canneberges fraîches et séchées

There is no better way to welcome you guests than with cheese! This easy-to-make festive cheese log is creamy and slightly salty with figgy sweetness and toasted nuts. Spread on DIY rosemary crostini, it will get your guests ready to feast!

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Blé
Orge
Noix de Grenoble
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation45 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Pain ciabatta

(Contient: Blé, Orge Peut contenir : Sésame, Soya, Noix de Grenoble, Avoine, Seigle, Triticale)

28 g

Noix de Grenoble, hachées

(Contient: Noix de Grenoble)

1 pièce(s)

Branche de romarin

7 pièce(s)

Fromage à la crème

(Contient: Lait)

4 cs

Tartinade de figues

(Peut contenir : Sésame, Soya, Poisson, Oeuf, Moutarde, Blé, Sulfites, Gluten, Lait, Crustacés, Noix)

7 g

Ciboulette

½ tasse(s)

Cheddar blanc, râpé

(Contient: Lait)

¼ tasse(s)

Fromage de chèvre, émietté

(Contient: Lait)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Poivre*

1 cs

Huile*

0.06 cc

Sel*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)920 kcal
Graisses56 g
dont saturés28 g
Glucides74 g
dont sucres21 g
Fibres5 g
Protéines29 g
Cholestérol125 mg
Sel1420 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium650 mg
Calcium450 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Poêle antiadhésive moyenne
Papier sulfurisé
Spatule
Bol à mélanger, moyen
Petit bol

Instructions

Prep and toast ciabatta
1
  • Strip rosemary leaves from stems, then finely chop 1 tsp (2 tsp).
  • Cut ciabatta into 1/4-inch slices.
  • Add ciabatta slices, chopped rosemary and 1 tbsp (2 tbsp) oil to an unlined baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to coat.
  • Toast in the oven, flipping once halfway through, until golden-brown, 10-12 min.
  • Arrange ciabatta slices on a serving dish.
Prep and toast walnuts
2
  • Meanwhile, finely chop chives.
  • Heat a medium non-stick pan over medium heat.
  • When hot, add walnuts to the dry pan. Toast, stirring often, until golden, 4-5 min. (TIP: Keep your eye on walnuts so they don't burn!)
  • Remove from heat.
Mix and shape cheese
3
  • Meanwhile, combine cream cheese, cheddar cheese, goat cheese, chives, half the fig spread and 1/4 tsp (1/2 tsp) pepper in a medium bowl.
  • Using a rubber spatula, scrape cheese mixture into a log shape on a piece of parchment paper.
  • Using the parchment paper, roll cheese mixture into smooth log about 2-inch thick. (NOTE: Divide mixture into two logs for 12 ppl.)
Toast ciabatta
4
  • Arrange ciabatta slices on an unlined baking sheet.
  • Season with salt and pepper.
  • Toast in the top of the oven, until golden-brown, 4-5 min.
Finish and feast
5
  • Once chilled, unwrap cheese log, then transfer to a serving plate.
  • Right before serving, add remaining fig jam and 1 tbsp water to a small microwavable bowl. Cook, in the microwave, until warmed though and liquid, 30 sec - 1 min.
  • Drizzle warmed jam over cheese log.

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