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Pain plat à la courge et aux oignons caramélisés

Pain plat à la courge et aux oignons caramélisés

avec ricotta parfumée à la sauge

Pas besoin de commander de la pizzéria ce soir : nous avons mieux pour vous! Ces mini-pizzas à la courge et aux oignons caramélisés sont rapides à préparer et mille fois meilleures que celles du resto!

Allergènes:
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

100 g

Ricotta

(Contient: Lait)

4 pièce(s)

Naan

7 g

Sauge

56 g

Bébé roquette

170 g

Courge musquée, en dés

113 g

Oignon rouge, tranché

2 cs

Vinaigre balsamique

28 g

Graines de citrouille

1 cc

Flocons de piment

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)190 kcal
Graisses15 g
dont saturés4.5 g
Glucides6 g
dont sucres2 g
Fibres1 g
Protéines10 g
Cholestérol30 mg
Sel115 mg
Gras Trans0.3 g
Potassium175 mg
Calcium500 mg
Fer1.3 mg

Instructions

1 ROAST SQUASH
1

Wash and dry all produce.* Finely chop 2 tsp sage leaves (dbl for 4 ppl). On a baking sheet, toss squash, half the sage, 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl) and 1/4 tsp chili flakes. (NOTE: Reference heat guide in Start Strong) Season with salt and pepper. Roast in the middle of the oven, stirring halfway through cooking, until golden-brown and tender, 20-22 min.

2 TOAST PEPITAS
2

Meanwhile, heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add pepitas to the dry pan. Toast, stirring often, until golden-brown, 4-5 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer to a plate and set aside.

3 CARAMELIZE ONIONS
3

In the same pan, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl) then onions. Cook, stirring occasionally, until slightly softened, 3-4 min. Add 1 tsp sugar (dbl for 4 ppl) and season with salt. Cook, stirring occasionally, until onions are dark golden-brown, 3-4 min. Remove the pan from heat, and stir in 1 tbsp vinegar (dbl for 4 ppl). Set aside.

4 TOAST NAAN
4

Meanwhile, in a small bowl, stir together ricotta and remaining sage. Season with salt and pepper. On another baking sheet, arrange naan. (NOTE: It's ok if they overlap! For 4 ppl, bake 4 naan at a time in 2 batches.) Divide ricotta mixture between naan. Toast in the middle of the oven, until golden-brown, 6-7 min.

5 ASSEMBLE PIZZETTES
5

Top toasted naan with roasted squash and caramelized onions. Sprinkle over toasted pepitas. In a medium bowl, toss arugula with remaining vinegar and 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl). Season with salt and pepper.

6 FINISH AND SERVE
6

Divide pizzettes and arugula salad between plates.

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