Skip to main content

Beef Enchiladas

with homemade enchilada sauce

Smoky ground beef and melted cheesy goodness topped with a generous drizzle of chipotle sauce make this an easy-to-cook Mexican-inspired feast that the whole household will love!

Allergènes:
Sulfites
Blé
Lait
Soya
Oeuf
Moutarde
Gluten

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Dinde hachée

6 pièce(s)

Tortillas de farine

(Contient: Sulfites, Blé Peut contenir : Lait, Soya)

½ pièce(s)

Oignon rouge

1 pièce(s)

Poivron

g

Mélange d’épices chili-cumin

(Peut contenir : Lait, Soya, Triticale, Noix, Blé, Arachides, Sulfites, Moutarde, Sésame)

½ tasse(s)

Cheddar, râpé

(Contient: Lait)

7.5 g

Bouillon de bœuf en poudre

(Contient: Sulfites, Soya Peut contenir : Lait, Noix, Blé, Arachides, Moutarde, Sésame)

1 pièce(s)

Tomate

43 ml

Crème sure

(Contient: Lait Peut contenir : Lait)

2 cs

Sauce au chipotle

(Contient: Lait, Soya, Oeuf, Moutarde Peut contenir : Lait, Soya, Noix, Blé, Sulfites, Moutarde, Sésame, Poisson, Oeuf, Gluten, Crustacés)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Farine tout usage*

(Contient: Gluten)

3.5 cc

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

0.13 cc

Sucre*

1 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)810 kcal
Graisses40 g
dont saturés16 g
Glucides66 g
dont sucres16 g
Fibres4 g
Protéines43 g
Cholestérol145 mg
Sel1740 mg
Gras Trans1 g
Potassium950 mg
Calcium400 mg
Fer4.5 mg

Ustensiles

Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Bol à mélanger, moyen
Grande poêle antiadhésive
Plat de cuisson de 20x20 cm

Instructions

1
  • In a medium pot, heat 1 tbsp (2 tbsp) butter over medium.
  • When butter is melted, sprinkle 1 tbsp (2 tbsp) flour over top, then stir to coat.
  • Whisk in 1 cup (2 cups) water, half the Chili-Cumin Spice Blend and beef stock powder until smooth. Bring to a simmer.
  • Once simmering, cook for 4-6 min, stirring often, until enchilada sauce thickens slightly.
  • Remove from heat.
2
  • Meanwhile, core, then cut pepper into 1/4-inch slices.
  • Peel, then cut half the onion (whole onion for 4 servings) into 1/4-inch slices.
  • Cut tomato into 1/4-inch pieces.
  • To a medium bowl, add tomatoes, 1/8 tsp (1/4 tsp) sugar and 1 tsp (2 tsp) oil. Season with salt and pepper, then stir to combine.
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high. 
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then peppers and onions. Cook for 3-5 min, stirring occasionally, until softened. Transfer to a plate. 
  • To the same pan, add beef. Cook for 4-5 min, breaking up beef into smaller pieces, until no pink remains.** Season with remaining Chili-Cumin Spice Blend.
  • Return veggies to the pan. 
  • Stir in half the enchilada sauce. Removte from heat.
4
  • Lightly oil an 8x8-inch baking dish (9x13-inch for 4 servings) with 1 tsp (2 tsp) oil.
  • Place tortillas on a clean work surface.
  • Divide filling between tortillas.
  • Roll up to close and place seam-side down in the prepared baking dish.
  • Drizzle remaining enchilada sauce over top, then sprinkle with cheese.
  • Broil in the middle of the oven for 3-6 min, until cheese melts and edges are slightly crispy. (TIP: Keep an eye on enchiladas so they don't burn!) 
5
  • Divide enchiladas between plates.
  • Spoon salsa and dollop sour cream over top. Drizzle with chipotle sauce.*

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes