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Baked Panko Crusted Salmon

Flaky salmon fillets, crusted in herby panko come together to create these delicious oven-roasted fish. Lemony roasted sweet potatoes and crisp broccoli finish off this refreshing meal!

Allergènes:
Saumon
Oeuf
Moutarde
Blé

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéMoyen
/ sert 4 personnes

570 g

Filets de saumon, sans la peau

(Contient: Saumon)

2 cs

Mayonnaise

(Contient: Oeuf, Moutarde Peut contenir : Crustacés, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

½ tasse(s)

Chapelure panko

(Contient: Blé)

7 g

Persil

3 pièce(s)

Patate douce

2 pièce(s)

Gousses d'ail

227 g

Brocoli

6 g

Poivre au citron

(Peut contenir : Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Blé, Triticale, Arachides, Noix)

Pas inclus dans votre livraison

2.5 cs

Huile*

¼ cc

Sel et Poivre*

Énergie (kcal)460 kcal
Graisses33 g
dont saturés6 g
Glucides11 g
dont sucres1 g
Fibres1 g
Protéines30 g
Cholestérol100 mg
Sel320 mg
Potassium600 mg
Calcium50 mg
Fer1 mg
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Petit bol
Poêle antiadhésive moyenne
Assiette peu profond

Instructions

1

Cut sweet potatoes into 1/2-inch thick wedges. Cut the broccoli into bite-sized pieces. Peel, then mince or grate the garlic. Pat the salmon dry with paper towels. Season with salt and pepper.

2

Arrange the sweet potatoes and broccoli on a parchment-lined baking sheet. Toss with 2 tbsp oil and half the lemon-pepper seasoning. Season with salt. Roast in the middle of the oven, flipping halfway through cooking, until golden-brown and tender, 18-20 min.

3

While the veggies roast, finely chop the parsley. Stir together the mayonnaise, garlic, half the parsley and remaining lemon-pepper seasoning in a small bowl. Set aside.

4

Heat a medium non-stick pan over medium-high heat. Add 1/2 tbsp oil, then the panko. Toast, stirring often, until golden-brown, 2-3 min. Transfer to a shallow dish.

5

Coat only the salmon tops with the parsley-mayo. Working with one piece of salmon at a time, press the mayo-coated side into the panko. Set aside on another parchment-lined baking sheet. Roast in the top of the oven, until salmon is cooked through, 10-12 min.**

6

Toss the roasted veggies with the remaining parsley. Divide the roasted veggies and panko-crusted salmon filets between plates.

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