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Apple-Almond Crostata

with Sliced Almonds and Holiday Spices - Cook the night before or morning of

Crostata is the Italian term for a simple rustic tart, or galette. After cooking for friends and family we wanted a dessert that was simple, tasty and invoked the spirit of the holidays. A final dollop of whip cream and your set to open up gifts!

Allergènes:
Soya
Blé
Lait
Amandes

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéMoyen

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Pâte feuilletée

(Contient: Soya, Blé)

1 pièce(s)

Pomme Gala

2 cs

Sirop d'érable

237 ml

Crème

(Contient: Lait)

1 cs

Cassonade

(Peut contenir : Moutarde, Soya, Oeuf, Poisson, Blé, Noix, Arachides, Sulfites, Crustacés, Sésame, Lait)

2 g

Mélange d'épices réchauffantes

(Peut contenir : Moutarde, Soya, Blé, Noix, Arachides, Sulfites, Sésame, Lait)

28 g

Amandes, tranchées

(Contient: Amandes Peut contenir : Moutarde, Soya, Oeuf, Arachides, Sulfites, Sésame, Lait, Gluten)

9 g

Fécule de maïs

(Peut contenir : Moutarde, Soya, Oeuf, Poisson, Blé, Noix, Arachides, Sulfites, Crustacés, Sésame, Lait, Triticale)

113 g

Beurre non salé

(Contient: Lait)

Pas inclus dans votre livraison

cc

Sel*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1640 kcal
Graisses129 g
dont saturés71 g
Glucides105 g
dont sucres31 g
Fibres7 g
Protéines15 g
Cholestérol245 mg
Sel690 mg
Gras Trans3 g
Potassium400 mg
Calcium125 mg
Fer4.5 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Pinceau à pâtisserie en silicone
Grand bol
Fouet

Instructions

1

Melt 1/4 cup butter in a small pot. Core, then cut apples into 1/4-inch slices.

2

Add apples, brown sugarcornstarch, 2 tsp Holiday Spice Blend, 2 tbsp maple syrup, 1/8 tsp salt and 2 tbsp melted butter in a large bowl. Toss to combine.

3

Unroll puff pastries onto a parchment-lined baking sheet. Lightly prick each pastry all over with a fork. Divide and mound the apple mixture in the center of each pastry, leaving a 2-inch border. Pull pastry border up and over the outer apples leaving the center bare.

4

Sprinkle sliced almonds over middle of the tart. Brush the crust with 2 tbsp melted butter.

5

Bake pastry in middle of oven, for 35-40 min, until apples soften and pastry is golden-brown. When crostata is finished let pastry cool before cutting into quarters. Before serving, add remaining 1/2 cup cream to another large bowl. Whip, using a whisk or electric beater, until stiff peaks form, 2-3 min. Dollop whip cream over crostata and serve.

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