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somehing poutine

Robust southern flavours reign supreme in this poutine interpretation of your dreams! Savoury sausage gravy and generously seasoned potato wedges are the base of this over the top offering. Complete with bacon and melty cheese, hurry up and dig in before its going, going, gone!

Allergènes:
Lait
Sulfites
Blé
Soya
Moutarde

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Saucisse italienne douce, sans boyau

(Peut contenir : Moutarde, Soya, Blé, Oeuf, Lait)

100 g

Tranches de bacon

600 g

Pomme de terre à chair jaune

1 pièce(s)

Oignon jaune

7 g

Ciboulette

1 tasse(s)

Cheddar, râpé

(Contient: Lait)

1 cs

Mélange d’épices acidulé à l’ail

(Contient: Sulfites Peut contenir : Moutarde, Soya, Blé, Lait, Arachides, Noix, Triticale, Sésame, Sulfites)

1 cs

Mélange d'épices pour sauce crémeuse

(Contient: Blé Peut contenir : Moutarde, Soya, Blé, Lait, Arachides, Noix, Triticale, Sésame, Sulfites)

56 ml

Crème

(Contient: Lait)

½ cs

Sauce soya

(Contient: Sulfites, Soya Peut contenir : Moutarde, Soya, Blé, Oeuf, Lait, Noix, Sésame, Sulfites, Poisson)

1 cs

Moutarde à l’ancienne

(Contient: Moutarde Peut contenir : Moutarde, Soya, Blé, Oeuf, Lait, Noix, Sésame, Sulfites, Poisson, Crustacés, Gluten)

Pas inclus dans votre livraison

cs

Beurre*

(Contient: Lait)

cs

Huile*

cc

Sel*

cc

Poivre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1070 kcal
Graisses67 g
dont saturés32 g
Glucides72 g
dont sucres7 g
Fibres8 g
Protéines46 g
Cholestérol190 mg
Sel2180 mg
Gras Trans1 g
Potassium1950 mg
Calcium500 mg
Fer5.5 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Écumoire
Verre doseur

Instructions

1
  • Cut potatoes into 1/2-inch pieces.
  • To an unlined baking sheet, add potatoes and zesty garlic blend. Season with salt and pepper. Toss to coat.
  • Roast in the middle of the oven for 22-25 min, stirring halfway until golden and tender. ** NOTE FOR 4 P?**
2
  • While potatoes roast, peel then cut onion into 1/4-inch pieces.
  • Thinly slice chives.
  • On a clean cutting board, cut bacon into 1/2-inch pieces.
3
  • Heat a large non-stick pan over medium.
  • When hot, add bacon.  Cook for 5-8 min, stirring occasionally, until crispy.**
  • Remove the pan from heat. Using a slotted spoon, transfer bacon to a paper towel-lined cutting board. Set aside.
  • Discard all but 1 tbsp bacon fat.
4
  • Reheat pan over medium heat. 
  • Add sausage and onions. 
  • Cook for 4-5 min, breaking up sauage into smaller pieces, until no pink remains.**
  • Sprinkle Cream Sauce Spice Blend over top. Stir to coat.
  • Add soy sauce, mustard, cream and 3/4 cup (1 1/2 cups) water.
  • Cook for 1-2 min, stirring often until gravy thickens slightly.
5
  • Divide potatoes between plates.
  • Top with sausage gravy.
  • Sprinkle cheese, bacon and chives overtop.
6

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