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Salade de roquette et d'asperges

Salade de roquette et d'asperges

2 portions | avec vinaigrette à l'aneth frais et à l'échalote

Cette salade d'accompagnement simple et fraîche est remplie d'asperges et de pois mange-tout. Enrobée d'une vinaigrette à l'échalote, cette salade rafraîchissante se marie bien avec n'importe quel repas!

Allergènes:
Lait
Sulfites

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

227 g

Asperges

7 g

Aneth

½ pièce(s)

Échalote

56 g

Mélange roquette et épinards

½ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient: Lait)

113 g

Pois sucrés

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient: Sulfites)

7 g

Menthe

Pas inclus dans votre livraison

3 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

½ cc

Sucre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)320 kcal
Graisses28 g
dont saturés7 g
Glucides13 g
dont sucres6 g
Fibres4 g
Protéines9 g
Cholestérol20 mg
Sel490 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium550 mg
Calcium225 mg
Fer4.5 mg

Ustensiles

Grande poêle antiadhésive
Grand bol
Fouet
Cuillères à mesurer

Instructions

Prep
1
  • Trim and discard the bottom 1-inch from asparagus, then cut into 1-inch pieces. 
  • Pick mint leaves from stems, then roughly chop.
  • Roughly chop dill.
  • Peel, then finely chop half the shallot.
  • Trim, then halve sugar snap peas.
Cook asparagus
2
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil, then asparagus. Cook, stirring often, until tender-crisp, 4-5 min.
  • Add sugar snap peas and toss until warmed through, 1 min. Season with salt and pepper. Transfer veggies to a plate. 
Make shallot vinaigrette
3
  • Add white wine vinegar, chopped shallots, 2 tbsp oil, 1/4 tsp salt and 1/2 tsp sugar to a large bowl. (TIP: We love using olive oil here!) Season with pepper, then whisk to combine. 
Finish and serve
4
  • Add arugula and spinach mix, asparagus, sugar snap peas, mint and dill to the bowl with dressing, then toss to combine. 
  • Divide asparagus and arugula salad between plates, then sprinkle feta over top. 

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