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Allergènes:
Blé
Soya
Sulfites
Sésame

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

200 g

Nouilles udon

(Contient: Blé Peut contenir : Noix, Poisson, Lait, Arachides, Crustacés, Oeuf, Soya, Sulfites, Sésame, Moutarde)

1 pièce(s)

Tofu

(Contient: Soya Peut contenir : Blé)

113 g

Champignons

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de miso

(Contient: Soya Peut contenir : Poisson, Lait, Crustacés, Oeuf, Sulfites, Sésame, Moutarde, Blé, Gluten)

56 g

Jeunes épinards

2 cs

Purée de gingembre et d’ail

(Peut contenir : Lait, Soya, Sulfites)

1 cs

Sauce soya

(Contient: Blé, Soya, Sulfites Peut contenir : Poisson, Lait, Crustacés, Oeuf, Soya, Sulfites, Sésame, Moutarde, Blé, Gluten)

3.5 g

Graines de sésame noir

(Contient: Sésame Peut contenir : Noix, Poisson, Lait, Arachides, Crustacés, Oeuf, Soya, Sulfites, Moutarde, Blé)

Pas inclus dans votre livraison

⅓ cc

Sel*

⅓ cc

Poivre*

2 cs

Huile*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)600 kcal
Graisses24 g
dont saturés3.5 g
Glucides69 g
dont sucres2 g
Fibres7 g
Protéines28 g
Sel950 mg
Potassium550 mg
Calcium600 mg
Fer4.5 mg

Instructions

1
  • Before starting, wash and dry all produce.
  • Slice mushrooms into 1/4-in slices.
  • Pat tofu thoroughly dry with paper towels, then cut into 3/4-inch cubes. Season with salt and pepper, then toss to coat.
2
  • Meanwhile, to a small bowl, add miso, soy, ginger-garlic puree, 1/2 tsp (1 tsp) sugar and 1/4 cup (1/2 cup) water. Stir to combine.
3
  • In a large non-stick pan, heat 1 tbsp oil over medium-high. When hot, add tofu. (NOTE: For 4 servings, cook tofu in 2 batches, using 1 tbsp oil per batch.)
  • Pan-fry for 6-7 min, turning cubes occasionally, until crispy and golden all over.
  • Transfer tofu to a plate and set aside. Cover to keep warm. 
4
  • Reduce heat to medium.
  • Add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to the same pan.
  • Add mushrooms. Cook for 5-6 min, stirring occasionally, until softened. Season with salt and pepper.
  • To the pan with veggies, add sauce mixture. Bring to a simmer.
  • Once simmering, add udon noodles and tofu. 
  • Cover and cook for 3 min, stirring halfway, until noodles are tender and sauce coats the noodles. Remove the pan from the heat. Add spinach, mix to combine.
5
  • Divide umami udon noodles between bowls.
  • Sprinkle sesame seeds over top.

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