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Barres Nanaimo

Barres Nanaimo

avec croûte au cacao et aux noix de Grenoble

Voici une version allégée mais tout aussi délicieuse du classique canadien! Une base de noix de coco chocolatée est recouverte d'une fine couche de crème pâtissière et d'un enrobage de chocolat mi-amer.

Allergènes:
Soya
Lait
Oeuf
Noix de Grenoble
Blé

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation2 heures
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéMoyen

Ingrédients

/ sert 4 personnes

¼ tasse(s)

Cacao en poudre

(Peut contenir : Soya, Poisson, Sésame, Noix, Arachides, Moutarde, Lait, Oeuf, Blé, Crustacés, Sulfites)

½ tasse(s)

Pépites de chocolat mi-amer

(Contient: Soya Peut contenir : Poisson, Sésame, Noix, Arachides, Moutarde, Lait, Oeuf, Blé, Crustacés, Sulfites)

56 ml

Crème

(Contient: Lait)

8 cs

Noix de coco, râpée

(Peut contenir : Soya, Poisson, Sésame, Noix, Arachides, Moutarde, Lait, Oeuf, Blé, Crustacés, Sulfites, Triticale)

1 pièce(s)

Œuf

(Contient: Oeuf)

9 g

Fécule de maïs

(Peut contenir : Soya, Poisson, Sésame, Noix, Arachides, Moutarde, Lait, Oeuf, Blé, Crustacés, Sulfites, Triticale)

56 g

Noix de Grenoble, hachées

(Contient: Noix de Grenoble)

1 tasse(s)

Sucre à glacer

(Peut contenir : Soya, Poisson, Sésame, Noix, Arachides, Moutarde, Lait, Oeuf, Blé, Crustacés, Sulfites)

1 tasse(s)

Biscuits Graham, émiettés

(Contient: Blé Peut contenir : Soya, Lait, Oeuf, Sulfites, Orge, Avoine, Seigle, Gluten)

4 cs

Cassonade

(Peut contenir : Soya, Poisson, Sésame, Noix, Arachides, Moutarde, Lait, Oeuf, Blé, Crustacés, Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

2 cc

Huile*

½ cc

Sel*

9 cs

Beurre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)910 kcal
Graisses60 g
dont saturés33 g
Glucides93 g
dont sucres62 g
Fibres8 g
Protéines10 g
Cholestérol135 mg
Sel480 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium400 mg
Calcium75 mg
Fer6.5 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Rouleau à pâtisserie
Grand bol
Plat de cuisson de 20x20 cm
Fouet
Cuillères à mesurer
Spatule
Bol à mélanger, moyen

Instructions

Prep and make chocolate-coconut crust
1
  • Grease an 8x8-inch metal baking tin with 2 tsp softened butter then line the base and sides with parchment paper, leaving a 2-inch overhang. (NOTE: This will help you remove the squares from the tin later on). Press down on the parchment to adhere. Set aside.
  • Open one side of the package of walnuts. Using a rolling pin or heavy-bottomed pot, crush walnuts in their package until broken into small crumbs (or finely chop if you prefer).
  • Melt 5 tbsp butter in a large microwave-safe bowl. (NOTE: Save the remaining softened butter for later) Once melted, whisk in brown sugar, then egg. Add cocoa powder, graham cracker crumbs, coconut, walnuts and 1/2 tsp salt, then stir to combine.
Bake chocolate-coconut crust
2
  • Press chocolate mixture into the bottom of the prepared tin. (TIP: Use the back of a measuring cup to help smooth out crust.)
  • Bake chocolate-coconut crust in the middle of the oven until no longer shiny, 12-15 min.
  • Place tin on a wire rack in the freezer to cool, 10 min.
Make nanaimo bar filling
3
  • Meanwhile, combine 4 tbsp softened butter, icing sugar, cornstarch and 1/4 tsp salt in a large bowl, using a wooden spoon or spatula, until smooth and creamy, 2-3 min. Add cream and stir until fully combined and no lumps remain.
  • Scrape filling over cooled crust, then use a spoon or knife to spread it into an even layer.
  • Place tin in the freezer until firm, 30 min.
  • Meanwhile, combine chocolate chips and 2 tsp oil in a medium microwave-safe bowl. Microwave, stirring every 20 seconds, until melted and smooth.
Chill and serve
4
  • Pour chocolate mixture over chilled custard layer and spread to the edges of the pan using a spoon or spatula.
  • Place baking tin in the fridge until completely cool, 30-45 min.
  • Run a sharp knife around the edges of the tin, then remove by pulling on the parchment paper.
  • Slice into squares and serve.

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