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Pancakes au beurre d’arachides

Pancakes au beurre d’arachides

avec compote de pommes et bacon confit

Ingrédients : Pomme Gala • Mélange à pâtisserie pour petit-déjeuner (farine blanchie enrichie, sucres (sucre, dextrose), agent levant (bicarbonate de soude, phosphate d'aluminium sodique, phosphate monocalcique), sel, amidon de maïs modifié, huile de soja, babeurre en poudre) (lait, blé) • Bacon (porc, eau, sel, sucre, phosphates de sodium, érythorbate de sodium, nitrite de sodium, épices, fumée) • Beurre d’arachides (arachides, sucre (sucre, sucre de canne, maltodextrine de maïs), huile de soja, huile végétale hydrogénée (huile de coton, huile de colza), huile de palme, sel, mono- et diglycérides) (arachide) • Cassonade (sucre de canne, mélasse) • Sirop d'érable • Canneberges séchées (canneberges, sucre, huile de tournesol) • Cannelle moulue.

Allergènes:
Lait
Blé
Arachides

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen

Ingrédients

quantité par portion

150 g

Mélange à pâte tout usage

(Contient: Lait, Blé Peut contenir : Orge, Oeuf, Soya, Noix)

2 pièce(s)

Beurre d'arachides

(Contient: Arachides)

1 pièce(s)

Pomme Gala

2 g

Cannelle, moulue

(Peut contenir : Soya, Noix, Blé, Lait, Arachides, Triticale, Sulfites, Moutarde, Sésame)

4 cs

Cassonade

(Peut contenir : Oeuf, Soya, Noix, Blé, Lait, Arachides, Sulfites, Moutarde, Sésame, Poisson, Crustacés)

2 cs

Sirop d'érable

28 g

Canneberges séchées

(Peut contenir : Oeuf, Soya, Noix, Lait, Arachides, Sulfites, Moutarde, Sésame, Gluten)

100 g

Tranches de bacon

Pas inclus dans votre livraison

4 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1130 kcal
Graisses63 g
dont saturés26 g
Glucides128 g
dont sucres73 g
Fibres5 g
Protéines16 g
Cholestérol90 mg
Sel1250 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium450 mg
Calcium175 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Fouet
Bol à mélanger, moyen
Petit bol
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grande poêle antiadhésive
Papier aluminium

Instructions

Make bacon and prep
1

Before starting, preheat the oven to 450ºF. Wash and dry all produce. Arrange bacon strips in a single layer on a parchment-lined baking sheet. Sprinkle half the brown sugar over top. Bake bacon in the top of the oven until crispy and cooked through, 8-12 min.**Meanwhile, peel, core, then cut apple into 1/2-inch pieces.

Make apple compote and pancake batter
2

Heat a small pot over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp butter, then swirl the pot until melted. Add apples, dried cranberries, remaining brown sugar, half the cinnamon and 2 tbsp water. Bring to a simmer. Simmer, stirring often, until apples are tender and water is absorbed, 4-6 min.Remove the pot from heat, then cover to keep warm.Add peanut butter to a small microwave-safe bowl, then microwave until melted, 30 sec.Combine Breakfast Baking Mix, remaining cinnamon, peanut butter and 3/4 cup water in a medium bowl, then whisk until smooth.

Cook pancakes
3

Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1 tbsp butter, then swirl the pan until melted. Using 1/4 cup batter for each pancake, scoop batter for 3 pancakes into the pan. Cook on one side for 2-3 min. When bubbles begin to form on a pancake's surface, flip with a spatula. Cook until golden-brown, 1-2 min. (TIP: Reduce heat to medium-low if pancakes are browning too quickly!)

Finish and serve
4

Transfer pancakes to a plate, then cover with foil to keep warm. Repeat with 1 tbsp butter per batch and 1/4 cup batter per pancake until no batter remains.Divide peanut butter pancakes between plates then top with warm apple compote. Drizzle maple syrup over pancakes, if desired. Serve candied bacon alongside.

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