Plateau Fiesta de steak et haricots noirs
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Plateau Fiesta de steak et haricots noirs

Plateau Fiesta de steak et haricots noirs

avec guacamole et pico de gallo maison

Préparez-vous à une fiesta dans un bol! Le steak tendre est assaisonné d'épices Tex-Mex et accompagné d'un guacamole crémeux et d'un pico de gallo doux et vivace. Les haricots noirs assaisonnés apportent une touche de protéines pour faire de ce plat un repas dynamique et excitant.

Ingrédients : Steak de haut de surlonge • Riz basmati • Haricots noirs (haricots noirs, eau, sel, chlorure de calcium, acide citrique) • Maïs facile à décongeler (maïs, vinaigre modifié) • Tomates Roma • Limes • Guacamole (avocat, tomate, oignon, sel marin, ail, coriandre, huile essentielle de coriandre) • Échalote • Pâte tex-mex (pâte de tomates, mélange de tomates (tomates, jus de tomates, acide citrique, chlorure de calcium), sel, eau, huile végétale, sucres (sucre, maltodextrine), piments chipotle, oignons, piments rouges, vinaigre, paprika fumé, oléorésine de paprika, fécule de maïs modifiée, poudre d'ail, moutarde, poudre de cacao, vinaigre de riz, poudre d'oignon, assaisonnement, épices, fines herbes, arôme naturel, gomme xanthane, acide acétique) (moutarde) • Feta (lait pasteurisé, lait partiellement écrémé, eau, sel, lipase, culture bactérienne, enzyme microbienne, cellulose, natamycine, chlorure de calcium) (lait) • Jalapeno • Coriandre.

étiquettes:
Épicé
Nouveau
Allergènes:
Moutarde
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

285 g

Steak de haut de surlonge

½ pièce(s)

Haricots noirs

¾ tasse(s)

Riz basmati

113 g

Maïs en grains

1 pièce(s)

Tomate

1 pièce(s)

Jalapeno

1 pièce(s)

Échalote

7 g

Coriandre

1 pièce(s)

Lime

3 cs

Guacamole

2 cs

Purée d’aromates tex-mex

(Contient Moutarde Peut contenir Gluten, Poisson, Sésame, Oeuf, Crustacés, Lait, Blé, Sulfites, Soya)

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Beurre*

(Contient Lait)

½ cc

Sucre*

2 cs

Huile*

¼ cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)940 kcal
Graisses35 g
dont saturés10 g
Glucides110 g
dont sucres11 g
Fibres12 g
Protéines52 g
Cholestérol100 mg
Sel1560 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium1300 mg
Calcium175 mg
Fer7.5 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Zesteur
Papier sulfurisé
Pinceau à pâtisserie en silicone
Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive
Papier aluminium
Fouet
Bol à mélanger, moyen
Petit bol

Instructions

Cook rice
1
  • To a medium pot, add 1 cup (2 cups) water and 1/8 tsp (1/4 tsp) salt. Cover and bring to a boil over high heat.
  • Using a strainer, rinse rice until water runs clear.
  • To the boiling water, add rice, then reduce heat to low. Cover and cook for 12-15 min, until rice is tender and liquid is absorbed.
  • Remove from heat. Set aside, still covered.
Prep
2
  • Meanwhile, peel, then finely chop shallot.
  • Core, then finely chop jalapeño, removing seeds for less heat. (TIP: We suggest using gloves when prepping jalapeños.)
  • Cut tomatoes into 1/4-inch pieces.
  • Zest, then juice lime.
  • Finely chop cilantro.
  • Using a strainer, drain and rinse half the beans (use all for 4 servings).
  • Pat steaks dry with paper towels, then season all over with salt and pepper.
Sear and roast steaks
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high. 
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then steaks. Cook 1-3 min per side, until browned.
  • Remove from heat.
  • Transfer steaks to a parchment-lined baking sheet. 
  • Using a silicone brush, brush half the Tex-Mex paste over the steaks.
  • Roast in the middle of the oven 6-10 min or until cooked to desired doneness.** 
  • When done, remove from heat and transfer to a plate.
  • Loosely cover with foil and set aside to rest for 2-3 min.
Make corn-bean mixture
4
  • Meanwhile, reheat the pan over medium-low.
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then half the jalapeños and half the shallots. Cook for 1-2 min, until fragrant.
  • Add corn, beans, remaining Tex-Mex paste and 1/4 cup (1/2 cup) water. Cook for 5-6 min, until water evaporates and mixture is warmed through. 
  • Remove from heat.
Make pico de gallo
5
  • Meanwhile, in a medium bowl, whisk together 1/2 tsp (1 tsp) sugar, 1/2 tbsp (1 tbsp) lime juice and 1 tbsp (2 tbsp) oil. Season with salt and pepper.
  • Add tomatoes, half the cilantro, remaining shallots and remaining jalapeños. Toss to coat. Season with salt and pepper.
Finish and serve
6
  • In a small bowl, combine guacamole, 1/2 tbsp (1 tbsp) lime juice and 1/2 tsp (1 tsp) lime zest.
  • Thinly slice steaks.
  • Fluff rice with a fork, then stir in remaining cilantro, 1/2 tsp (1 tsp) lime zest and 1 tbsp (2 tbsp) butter.
  • Divide rice between plates. Top with steak, pico de gallo and corn-bean mixture in sections.
  • Dollop guacamole and sprinkle feta over top.