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Boursin cheese gets a delicious makeover with the addition of zippy lemon zest, fresh chives and a spicy walnut topping! Served alongside crispy crostini for dunking or spreading.

étiquettes:
Épicé
Allergènes:
Lait
Orge
Blé
Noix de Grenoble

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

/ sert 4 personnes

150 g

Boursin ail et fromage d'herbes fins

(Contient: Lait Peut contenir : Noix)

2 pièce(s)

Demi-baguette

(Contient: Orge, Blé Peut contenir : Noix, Sésame, Soya)

1 pièce(s)

Citron

28 g

Noix de Grenoble, hachées

(Contient: Noix de Grenoble)

4 g

Flocons de piment

(Peut contenir : Noix, Sésame, Soya, Sulfites, Moutarde, Lait, Triticale, Blé, Arachides)

86 ml

Crème sure

(Contient: Lait Peut contenir : Lait)

1 cs

Cassonade

(Peut contenir : Noix, Sésame, Soya, Sulfites, Moutarde, Lait, Blé, Arachides, Oeuf, Poisson, Crustacés)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

2 cs

Huile*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)520 kcal
Graisses31 g
dont saturés13 g
Glucides50 g
dont sucres5 g
Fibres3 g
Protéines13 g
Cholestérol55 mg
Sel760 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium175 mg
Calcium100 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Zesteur
Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer
Plaque de cuisson
Bol à mélanger, moyen

Instructions

1
  • Heat a large non-stick pan over medium heat.
  • While the pan heats, place a piece of parchment paper on a plate. Measure 1 tbsp water into a small bowl. Set aside.
  • When the pan is hot, add walnuts. Toast, stirring often, until light golden-brown, 3-4 min. (TIP: Keep your eye on walnuts so they don't burn!) Add brown sugar and measured water. Season with salt and 1/2 tsp chili flakes (NOTE: Reference heat guide.) Cook, stirring often, until sugar melts and a caramel-like glaze coats walnuts, 30 sec-1 min. Transfer candied walnuts to prepared plate.
2
  • Slice baguette crosswise into 1/4-inch slices.
  • Arrange baguette slices on an unlined baking sheet. Drizzle 2 tbsp oil over top. Season with salt and pepper, then toss to coat.
  • Broil baguette slices in the middle of the oven until golden-brown and crisp, 2-4 min. (TIP: Keep an eye on them so they don't burn!)
  • Meanwhile, zest, then juice half the lemon. 
3
  • Add boursin, sour cream, lemon zest, 1 tsp lemon juice and half the chives to a medium serving bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine. 
4
  • Place bowl with dip in the middle of a large platter or board. Sprinkle candied walnuts over top. Sprinkle extra chili flakes over top if desired.
  • Arrange crostini around the outside of the bowl for dipping.

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