Tout bon chili comprend de la viande bien assaisonnée, des haricots crémeux et des légumes tendres. Cela dit, le chili par excellence comprend tout ça ET se cuisine en moins d’une heure. Ce chili tombe dans la deuxième catégorie. Une seule bouchée vous convaincra de sa supériorité!
Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.
250 g
Bœuf haché
1 pièce(s)
Poivron
2 pièce(s)
Oignon vert
1 pièce(s)
Lime
1 pièce(s)
Haricots rouges
370 ml
Tomates broyées
2 cs
Assaisonnement mexicain
2 pièce(s)
Crème sure
56 g
Oignon rouge, haché
1 pièce(s)
Concentré de bouillon de bœuf
¼ tasse(s)
Cheddar, râpé
85 g
Croustilles de maïs
¼ cc
Sel et Poivre*
1 cs
Huile*
Core, then cut pepper into 1/2-inch pieces. Thinly slice green onions. Zest, then juice half the lime (NOTE: 1 lime for 4ppl). Cut remaining lime into wedges.
Heat a large pot over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4ppl), then onions and peppers. Cook, stirring occasionally, until veggies soften, 3-4 min. Season with salt and pepper.
Add beef to the pot with veggies and cook, breaking up into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Add Mexican seasoning. Cook, stirring often until fragrant, 1 min.
Add diced tomatoes, 1/2 cup water (dbl for 4ppl), beans (including can liquid), and broth concentrate(s). Stir together, then bring to boil over high heat. Reduce heat to medium and simmer, stirring occasionally, until chili thickens slightly, 10-12 min. (TIP: If you have time, keep it simmering on the stove for longer! It gets better the longer it cooks!)
Stir together sour cream, lime juice, lime zest and 1/2 tsp sugar (dbl for 4ppl) in a small bowl. Season with salt and pepper.
Divide chili between bowls. Dollop over lime crema, then sprinkle with green onions, cheese and Fritos. Squeeze over a lime wedge, if desired.