Chili au bœuf et aux haricots
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Chili au bœuf et aux haricots

Chili au bœuf et aux haricots

avec crème à la lime, cheddar et Fritos

Tout bon chili comprend de la viande bien assaisonnée, des haricots crémeux et des légumes tendres. Cela dit, le chili par excellence comprend tout ça ET se cuisine en moins d’une heure. Ce chili tombe dans la deuxième catégorie. Une seule bouchée vous convaincra de sa supériorité!

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Bœuf haché

1 pièce(s)

Poivron

2 pièce(s)

Oignon vert

1 pièce(s)

Lime

1 pièce(s)

Haricots rouges

370 ml

Tomates broyées

2 cs

Assaisonnement mexicain

(Peut contenir Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix, Blé, Lait, Moutarde)

2 pièce(s)

Crème sure

56 g

Oignon rouge, haché

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de bœuf

¼ tasse(s)

Cheddar, râpé

85 g

Croustilles de maïs

Pas inclus dans votre livraison

¼ cc

Sel et Poivre*

1 cs

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)260 kcal
Graisses8 g
dont saturés1.5 g
Glucides36 g
dont sucres10 g
Fibres15 g
Protéines13 g
Cholestérol0 mg
Sel880 mg
Gras Trans0 g
Potassium1050 mg
Calcium75 mg
Fer4.5 mg

Ustensiles

Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Petit bol

Instructions

PREP
1

Core, then cut pepper into 1/2-inch pieces. Thinly slice green onions. Zest, then juice half the lime (NOTE: 1 lime for 4ppl). Cut remaining lime into wedges.

COOK VEGGIES
2

Heat a large pot over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4ppl), then onions and peppers. Cook, stirring occasionally, until veggies soften, 3-4 min. Season with salt and pepper.

COOK BEEF
3

Add beef to the pot with veggies and cook, breaking up into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Add Mexican seasoning. Cook, stirring often until fragrant, 1 min.

COOK CHILI
4

Add diced tomatoes, 1/2 cup water (dbl for 4ppl), beans (including can liquid), and broth concentrate(s). Stir together, then bring to boil over high heat. Reduce heat to medium and simmer, stirring occasionally, until chili thickens slightly, 10-12 min. (TIP: If you have time, keep it simmering on the stove for longer! It gets better the longer it cooks!)

MAKE LIME CREMA
5

Stir together sour cream, lime juice, lime zest and 1/2 tsp sugar (dbl for 4ppl) in a small bowl. Season with salt and pepper.

FINISH & SERVE
6

Divide chili between bowls. Dollop over lime crema, then sprinkle with green onions, cheese and Fritos. Squeeze over a lime wedge, if desired.