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Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

with Cannellini Beans in Tomato Sauce

This classic Italian dish is the perfect cozy dinner! Creamy cannellini beans and rigatoni in a garlicy-tomato sauce will not disappoint.

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Blé
Soya
Sulfites
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

170 g

Rigatonis

(Contient: Blé)

1 pièce(s)

Haricots cannellini

113 g

Mirepoix

3.75 g

Bouillon de légumes en poudre

(Contient: Soya, Sulfites Peut contenir : Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Blé)

3 g

Mélange paprika fumé et ail

(Contient: Sulfites Peut contenir : Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Blé, Soya)

2 pièce(s)

Gousses d'ail

2 cs

Base de sauce tomate

(Peut contenir : Lait, Moutarde, Noix, Sésame, Blé, Soya, Poisson, Oeuf, Crustacés, Gluten, Sulfites)

1 pièce(s)

Tomates broyées à l'ail et aux oignons

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient: Lait)

56 g

Jeunes épinards

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)750 kcal
Graisses13 g
dont saturés4 g
Glucides131 g
dont sucres17 g
Fibres22 g
Protéines35 g
Cholestérol10 mg
Sel1240 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium1900 mg
Calcium400 mg
Fer8 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Verre doseur
Grande poêle antiadhésive

Instructions

1
  • Before starting, bring a large pot of salted water to a boil (use same for 4 servings). 
    Wash and dry all produce.
  • To the boiling water, add rigatoni. Cook for 12-13 min, stirring occasionally, until tender but still firm to the bite.
    Reserve 1/4 cup (1/2 cup) pasta water.
    Strain rigatoni, then return to the pot, off heat.
2
  • Meanwhile, peel, then mince or grate garlic. 
  • Roughly chop spinach. 
  • Strain, then rince beans. 
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then mirepoix. Cook for 3-4 min, stirring occasionally, until tender-crisp. 
  • Add Smoked Paprika Garlic Spice Blend, garlic and Tomato Sauce Base. Cook 1 min, stirring often, until fragrant. Season with salt and pepper. 
4
  • Add crushed tomatoes, cannelini beans, stick powder and reserved pasta water. Cook for 2-3 min, stirring occasionally, until thickened slightly. Season with salt and pepper, to taste. 
5
  • Add spinach and tomato-veggie mixture to the lage pot with rigatoni. Stir for 1 min, until spinach is wilted. 
  • Divide pasta between bowls. 
  • Sprinkle over Parm. 

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