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Bols de taboulé aux haricots blancs

Bols de taboulé aux haricots blancs

2 portions | avec feta

3.9
(54)

Ingrédients : Haricots cannellini (haricots blancs, eau, sel, chlorure de calcium, EDTA de disodium) • Poivron • Boulgour (semoule de blé dur) (blé) • Tomates Roma • Citron • Feta (lait pasteurisé, lait partiellement écrémé, eau, sel, lipase, culture bactérienne, enzyme microbienne, cellulose, natamycine, chlorure de calcium) (lait) • Épinards • Oignon vert • Persil • Ail.

Allergènes:
Blé
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen
quantité par portion

1 pièce(s)

Haricots cannellini

½ tasse(s)

Boulgour

(Contient: Blé Peut contenir : Gluten, Blé)

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient: Lait)

1 pièce(s)

Tomate

14 g

Persil

1 pièce(s)

Gousses d'ail

1 pièce(s)

Citron

1 pièce(s)

Oignon vert

28 g

Jeunes épinards

1 pièce(s)

Poivron

Pas inclus dans votre livraison

½ cc

Sucre*

0.38 cc

Sel*

0.06 cc

Poivre*

2 cs

Huile*

Énergie (kcal)590 kcal
Graisses19 g
dont saturés4 g
Glucides89 g
dont sucres7 g
Fibres19 g
Protéines25 g
Cholestérol10 mg
Sel850 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium1200 mg
Calcium300 mg
Fer6 mg
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Passoire
Grand bol
Fouet

Instructions

1
  • Add 3/4 cup water and 1/2 tsp salt to a medium pot. Cover and bring to a boil over high heat.
  • Once boiling, add bulgur. Stir to combine, then cover and remove the pot from heat.
  • Place in the fridge until bulgur is tender and liquid is absorbed, 15-16 min.
  • Fluff bulgur with a fork.
2
  • Meanwhile, cut tomato into 1/4 inch pieces.
  • Core, then cut pepper into 1/4-inch pieces.
  • Roughly chop parsley.
  • Roughly chop spinach.
  • Juice lemon.
  • Thinly slice green onion.
  • Peel, then mince or grate garlic.
  • Using a strainer, drain and rinse beans, then pat dry with paper towel.
3
  • Add 1 1/2 tbsp lemon juice, 2 tbsp oil, 1/2 tsp sugar and 1/4 tsp garlic to a large bowl (NOTE: Reference garlic guide.) Season with salt and pepper, then whisk to combine.
  • Add beans, parsley, tomatoes, peppers, bulgur, spinach, half the green onions and half the feta. Toss to combine. Season with salt and pepper, to taste.
4
  • Divide white bean tabbouleh between plates then sprinkle with remaining feta and green onion.
  • Serve immediately or refrigerate until ready to eat.

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