Skip to main content
Spaghetti et sauce tomate au bœuf et à l’ail

Spaghetti et sauce tomate au bœuf et à l’ail

avec courgettes et poivrons

Le secret d’une sauce à la viande ayant du mordant? Une touche de sauce soja! Elle rehausse parfaitement le bœuf haché, les épices italiennes et les tomates juteuses. Un plat coloré, savoureux et parfait pour les soirées à la maison!

Allergènes:
Blé
Sulfites
Soya
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

/ sert 4 personnes

454 g

Bœuf haché

340 g

Spaghettis

(Contient: Blé)

200 g

Courgette

320 g

Poivron

100 g

Échalote

12 g

Ail

2 boîte(s)

Coulis de tomates

2 cs

Assaisonnement italien

(Contient: Sulfites)

2 cs

Sauce soja

(Contient: Blé, Sulfites, Soya)

½ tasse(s)

Fromage Parmesan

(Contient: Lait)

Pas inclus dans votre livraison

3 cs

Huile*

¼ cc

Sel et Poivre*

2 cc

Sel*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)770 kcal
Graisses32 g
dont saturés10 g
Glucides82 g
dont sucres10 g
Fibres2 g
Protéines41 g
Cholestérol80 mg
Sel740 mg

Instructions

ROAST VEGGIES
1

Arrive bientôt!

PREP
2

While veggies roast, peel, then cut shallots into 1/4-inch pieces. Peel, then mince or grate garlic.

COOK BEEF
3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil, then beef. Cook, breaking up beef into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Season with salt and pepper.

COOK SPAGHETTI
4

While beef cooks, add spaghetti to the pot of boiling water. Cook, stirring occasionally, until tender, 10-12 min. Drain and return to the same pot. Set aside. When beef is done, remove pan from heat. Using a slotted spoon, transfer beef to a medium bowl. Reserve 1 tbsp excess fat from pan and discard remaining fat.

COOK SAUCE
5

Heat the same pan (with excess fat) over medium heat. When hot, add shallot and garlic. Cook, stirring often, until shallot softens, 1-2 min. Add cooked beef, passata, soy sauce and Italian seasoning. Simmer, stirring occasionally, until sauce is slightly thickened, 7-8 min.

FINISH AND SERVE
6

Add sauce and roasted veggies to the pot with spaghetti. Season with salt and pepper, then toss together. Divide tomato garlic beef spaghetti between bowls. Sprinkle over Parmesan.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes