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Lemon Lime Posset

Lemon Lime Posset

with Crunchy Graham Crumble

This easy, no-bake dessert comes together in minutes! It's topped with a generous amount of buttery graham cracker crumble for a satisfying crunch!

Allergènes:
Lait
Blé

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation2 heures 40 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 pièce(s)

Citron

1 pièce(s)

Lime

237 ml

Crème

(Contient: Lait)

½ tasse(s)

Biscuits Graham, émiettés

(Contient: Blé Peut contenir : Orge, Oeuf, Lait, Avoine, Seigle, Soya, Sulfites, Gluten)

½ tasse(s)

Sucre blanc

(Peut contenir : Oeuf, Lait, Soya, Sulfites, Noix, Blé, Arachides, Crustacés, Poisson, Moutarde, Sésame)

2 pièce(s)

Miel

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre*

0.06 cc

Sel*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)870 kcal
Graisses54 g
dont saturés32 g
Glucides98 g
dont sucres74 g
Fibres3 g
Protéines5 g
Cholestérol160 mg
Sel270 mg
Gras Trans1 g
Potassium100 mg
Calcium300 mg
Fer1.5 mg

Ustensiles

Zesteur
Bol à mélanger, moyen
Casserole moyenne
Film plastique
Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer

Instructions

Prep and start posset
1
  • Zest, then juice lemon.
  • Juice lime.
  • Combine sugar, lemon zest and a pinch of salt in a medium bowl. Rub together sugar and zest using your fingertips until mixture is fragrant.
Finish posset
2
  • Add sugar mixture and cream to a medium pot over medium heat. Cook, stirring constantly until mixture comes to a simmer, 3-4 mins.
  • Simmer for 1 min until mixture reduces slightly, then remove from the heat and stir in lemon and lime juices.
  • Divide mixture between cups or bowls, then cover with plastic wrap and chill until set, 2-3 hrs. (NOTE: The texture of posset will be looser than mousse or custard.)
Make graham cracker crumble
3
  • While posset chills, heat a large non-stick pan over medium heat.
  • When hot, add 2 tbsp butter, then swirl to melt. Stir in graham cracker crumbs and a pinch of salt.
  • Cook, stirring often, until crumbs are toasted, 1-2 min. Stir in honey. Gently shake or swirl the pan to create pea-sized crumbs.
  • Remove from heat, then transfer graham cracker crumble to a small plate to cool.
Finish and serve
4
  • When posset is set, remove from the fridge and sprinkle graham cracker crumble over top.

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