Wraps au poulet grillé façon thaïe
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Wraps au poulet grillé façon thaïe

Wraps au poulet grillé façon thaïe

avec mangues fraîches et concombres marinés

L’art de la fusion des cuisines : le poulet grillé tendre et juteux est arrosé de notre sauce spéciale au cari et couronné d’arachides broyées, de coriandre fraîche, et de mangues tranchées! Le tout est enveloppé dans un pita grillé au barbecue. Miam!

étiquettes:
Épicé
Allergènes:
Sésame
Blé
Arachides
Sulfites
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

4 pièce(s)

Haut de cuisse de poulet

1 cs

Assaisonnement thaï

(Contient Sésame)

1 pièce(s)

Mangue

2 pièce(s)

Pain pita

(Contient Blé)

28 g

Arachides, hachées

(Contient Arachides)

7 g

Coriandre

66 g

Mini concombres

56 g

Mélange printanier

1 cs

Sauce aux piments et à l’ail

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient Sulfites)

2 cs

Pâte de cari douce

Pas inclus dans votre livraison

2.5 cs

Huile*

¼ cc

Sel*

2 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)810 kcal
Graisses46 g
dont saturés13 g
Glucides64 g
dont sucres15 g
Fibres6 g
Protéines40 g
Cholestérol160 mg
Sel890 mg

Ustensiles

Grand bol
Essuie-tout
Petite casserole
Fouet
Bol à mélanger, moyen

Instructions

Prep
1

Bientôt disponible!

Marinate chicken
2

Pat chicken dry with paper towels. Add chicken, Thai Seasoning, half the chili garlic sauce and 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl) to a large bowl. Season with salt, then toss to coat.

Marinate cucumbers and warm curry sauce
3

Whisk together vinegar, 2 tbsp oil and 1/4 tsp sugar (dbl both for 4 ppl) in a medium bowl. Add cucumbers, then toss to coat. While cucumbers marinate, heat a small pot over medium heat. When hot, add 2 tbsp butter (bdl for 4 ppl), then curry paste and remaining chili garlic sauce. Cook, whisking often, until warmed through, 1-2 min. (NOTE: If the sauce is too thick, add 1/2 tbsp warm water at a time, until desired consistency is achieved). Remove pot from heat. Set aside.

Grill chicken
4

Add chicken to grill, close lid and grill until cooked through, 5-7 min per side.**

Grill pitas
5

When chicken is almost done, add pitas to other side of grill. Close lid and grill until heated through and grill marks form, 1-2 min per side. (NOTE: Keep an eye on pitas so that they don't burn!)

Finish and serve
6

Add spring mix to the large bowl with cucumbers. Toss to combine. Slice chicken. Divide pitas between plates, then spread curry sauce over pitas. Top with chicken, mango, cilantro and peanuts. Serve salad alongside.