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Festivity of Flavor: Pimento Cheese Dip

with Merry Crustini

Elevate your holiday spread with our festive twist on a classic favourite—creamy pimento cheese dip. Featuring bacon, jalapeños, roasted red pepper pesto and chives, this appy pairs perfectly with crispy crostini.

Allergènes:
Lait
Oeuf
Moutarde
Orge
Blé

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

100 g

Tranches de bacon

1 pièce(s)

Fromage à la crème

(Contient: Lait)

1 pièce(s)

Jalapeno

4 cs

Mayonnaise

(Contient: Oeuf, Moutarde Peut contenir : Crustacés, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

1 pièce(s)

Demi-baguette

(Contient: Orge, Blé Peut contenir : Sésame, Soya, Noix)

¼ tasse(s)

Pesto au poivrons rôtis

(Contient: Lait Peut contenir : Soya, Sulfites)

7 g

Ciboulette

½ tasse(s)

Cheddar, râpé

(Contient: Lait)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Beurre non salé*

(Contient: Lait)

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

1 cs

Huile*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1330 kcal
Graisses112 g
dont saturés47 g
Glucides51 g
dont sucres5 g
Fibres3 g
Protéines32 g
Cholestérol215 mg
Sel1920 mg
Gras Trans2 g
Potassium350 mg
Calcium350 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Petit poêle
Bol à mélanger, moyen
Bol de service

Instructions

1
  • Arrange bacon strips in a single layer on a parchment-lined baking sheet.
  • Roast bacon in the middle of the oven until crispy and cooked through, 8-12 min.**
2
  • Meanwhile, thinly slice chives. 
  • Slice baguette into 1/4-inch slices. 
  • Core, then finely chop jalapeño, removing seeds for less heat. (TIP: We suggest using gloves when prepping jalapeños!)
3
  • Heat a small pan over medium heat.
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) butter, then jalapeños. Cook, stirring often, until softened, 2-3 min.  
4
  • Pat bacon dry with paper towel, then crumble into bite-sized pieces. 
  • Add softened cream cheese, roasted pepper pesto and mayo to a medium bowl. Season with salt and pepper, then, using a spatula or wooden spoon, beat until smooth and slightly fluffy, 1 min. Add jalapeños, cheddar, half the chives and half the bacon. Stir to combine.
  • Transfer bowl to the fridge to chill for 10 mins.
5
  • Meanwhile, add baguette slices to an unlined baking sheet.
  • Drizzle with 1 tbsp (2 tbsp) oil. Season with salt and pepper, then toss to coat.
  • Bake baguette slices in the middle of the oven until golden-brown and crisp, 5-6 min. (TIP: Keep an eye on them so they don't burn!)
6
  • When crostini are done, remove from the oven and transfer to a serving platter or large plate to cool slightly, 5 min.
  • Transfer bacon-jalapeño pimento cheese to a serving bowl. Sprinkle remaining chives and remaining bacon over top.
  • Serve crostini alongside. 

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