Skip to main content
Allergènes:
Blé
Lait
Soya

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen
quantité par portion

2 cs

Farine tout usage

(Contient: Blé Peut contenir : Crustacés, Oeuf, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites)

227 g

Canneberges entières

237 ml

Crème

(Contient: Lait)

1 pièce(s)

Orange

2 pièce(s)

Pain plat

(Contient: Blé, Lait, Soya Peut contenir : Gluten)

Énergie (kcal)760 kcal
Graisses43 g
dont saturés24 g
Glucides81 g
dont sucres12 g
Fibres9 g
Protéines13 g
Cholestérol130 mg
Sel520 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium350 mg
Calcium175 mg
Fer4 mg

Instructions

1

Core, then thinly slice apples. Zest, then juice orange. Combine apples, cranberries, orange zest, orange juice, flour and 1/3-cup sugar in a large bowl. Toss to coat.

2

Unroll pastry, then place on a parchment-lined baking sheet. Gently roll pastry out to fill baking sheet. Remove wax paper.

3

Place apple filling in the center of the pastry leaving a 1-inch perimeter. Carefully fold the pastry over the filling. Brush pastry with 1 tbsp oil, then sprinkle demerara sugar over top. Place galette in the middle of the oven and bake until golden-brown and cooked through, 24-26 min.

4

While galette bakes, combine cream and vanilla sugar in a large bowl. Whisk constantly, until cream is thickened and forms soft peaks, 3-4 min. Set aside in the fridge until ready to serve.

5

Let galette rest 4-5 min before cutting. Cut the galette into 12 squares. Transfer to a platter and let sit at room temperature until ready to serve. When ready to serve, spoon chantilly cream over each square.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes