Skip to main content
Creamy Dill-Caper Sea Bass

Creamy Dill-Caper Sea Bass

with Veggie Pesto Rice

Flavourful pesto rice dotted with spinach and tomatoes is the perfect bed for broiled fish flavoured with dill-garlic. A drizzle of creamy lemon caper sauce, gives this dinner a satisfying zip!

Allergènes:
Bar
Lait
Sulfites
Oeuf
Moutarde

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéFacile
quantité par portion

280 g

Loup de mer

(Contient: Bar)

¾ tasse(s)

Riz étuvé

¼ tasse(s)

Pesto au basilic

(Contient: Lait Peut contenir : Soya, Sulfites)

30 g

Câpres

(Peut contenir : Sulfites, Lait, Noix, Blé, Oeuf, Poisson)

4 g

Mélange d'épices à l'ail et à l'aneth

(Contient: Sulfites Peut contenir : Soya, Lait, Noix, Blé, Moutarde, Arachides, Sésame)

1 pièce(s)

Citron

2 cs

Mayonnaise

(Contient: Oeuf, Moutarde Peut contenir : Soya, Sulfites, Lait, Noix, Blé, Poisson, Moutarde, Sésame, Crustacés, Gluten)

113 g

Petites tomates

113 g

Maïs en grains

1 cs

Purée d’ail

(Peut contenir : Soya, Sulfites, Lait, Noix, Blé, Oeuf, Poisson, Moutarde, Sésame, Crustacés, Gluten)

28 g

Jeunes épinards

Pas inclus dans votre livraison

½ cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

Énergie (kcal)690 kcal
Graisses27 g
dont saturés3.5 g
Glucides82 g
dont sucres6 g
Fibres6 g
Protéines38 g
Cholestérol65 mg
Sel1050 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium1400 mg
Calcium125 mg
Fer3 mg
Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Zesteur
Plaque de cuisson
Essuie-tout
Grande poêle antiadhésive
Petit bol

Instructions

1
  • Before starting, preheat the broiler to high.
    Wash and dry all produce.
  • To a medium pot, add 1 cup (2 cups) water and 1/8 tsp (1/4 tsp) salt. Cover and bring to a boil over high. 
  • Using a strainer, rinse rice until water runs clear.
  • To the boiling water, add rice, then reduce heat to low. Cover and cook for 17 - 18 min, until rice is tender and liquid is absorbed. Remove from heat. Set aside, still covered.
2
  • Meanwhile, halve the tomatoes. 
  • Roughly chop spinach. 
  • Drain and rince capers, then finely chop. 
  • Zest, then juice lemon. 
3
  • Pat fish dry with paper towels. Season with Dill-Garlic Spice Blend, salt and pepper. 
  • Add sea bass to an unlined baking sheet. Broil in the middle of the oven for 6-8 min, until cooked through.**
4
  • Heat a large non-stick pan over medium-high. 
    When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then tomatoes. Cook 3-4 min, stirring occasionally, until burst. Season with salt and pepper. 
  • Add spinach, pesto and garlic puree. Cook for 1-2 min, stirring often, until wilted. Remove the pan from heat. 
5
  • To a small bowl, add 1/2 tbsp (1 tbsp) lemon juice, capers and mayo. Stir to combine. 
6
  • Add veggie-pesto mixture and lemon zest to the pot with rice. Stir to combine. 
  • Divide rice between plates. 
  • Top with fish. 
  • Drizzle over lemon-mayo. 

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes