Côtelettes de porc au miel et à la moutarde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Côtelettes de porc au miel et à la moutarde

Côtelettes de porc au miel et à la moutarde

avec pommes de terre rôties et haricots verts

Le secret de cette recette? La vinaigrette au miel si facile à faire, mais délicieuse, qui nappe les côtelettes! Le tout est accompagné de pommes de terre et de haricots cuits au four, pour un repas qui fera des jaloux!

Allergènes:
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

300 g

Pommes de terre à chair jaune

1 cs

Miel

1 cs

Mustard

(Contient Moutarde)

7 g

Thym

1 pièce(s)

Citron

170 g

Haricots verts

113 g

Oignon rouge, en tranches

Pas inclus dans votre livraison

4 cs

Huile*

¼ cc

Sel et Poivre*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)670 kcal
Graisses33 g
dont saturés5 g
Glucides53 g
dont sucres15 g
Fibres9 g
Protéines46 g
Cholestérol105 mg
Sel650 mg

Instructions

ROAST POTATOES
1

Détacher 1 c. à table de feuilles de thym (doubler pour 4 pers). Couper les pommes de terre en morceaux de 2,5 cm (1 po). Sur une plaque à cuisson, arroser les pommes de terre de 1 c. à table d'huile (doubler pour 4 pers), puis saupoudrer de la moitié du thym. Saler et poivrer. Rôtir au centre du four en remuant à mi-cuisson jusqu’à ce qu'elles soient brun doré, de 25 à 28 min.

MAKE DRESSING
2

While potatoes roast, trim beans. Zest and juice half the lemon (1 lemon for 4 ppl). Cut remaining lemon into wedges. Whisk together mustard, honey, remaining thyme, 1 tsp lemon zest, 2 tbsp lemon juice and 1 tbsp oil (dbl all for 4 ppl) in a small bowl. Set aside.

COOK PORK
3

Pat pork dry with paper towels, then season with salt and pepper. Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) then pork. Pan-fry, until golden-brown and cooked through, 6-8 min per side.** Transfer to a plate and cover to keep warm. Set aside.

COOK VEGGIES
4

Using the same pan, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then beans and onions. Season with salt and pepper. Cook, stirring occasionally, until beans are tender-crisp, 4-6 min.

DRESS VEGGIES
5

Remove the pan from heat, then add 1 tbsp dressing (dbl for 4 ppl). Stir to coat.

FINISH AND SERVE
6

Slice pork. Divide pork, potatoes, beans and onions between plates. Drizzle remaining dressing and any remaining pork juices from the plate over the pork. Squeeze over a lemon wedge, if desired.