Skip to main content
Seared Scallops with Aiguachile

Seared Scallops with Aiguachile

with Honey Drizzle

Allergènes:
Pétoncles
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

100 g

Prosciutto

227 g

Pétoncles géants

(Contient: Pétoncles)

2 pièce(s)

Miel

7 g

Ciboulette

3 g

Poivre au citron

(Peut contenir : Triticale, Moutarde, Blé, Sésame, Soya, Arachides, Sulfites, Lait, Noix)

Pas inclus dans votre livraison

½ cs

Huile*

½ cs

Beurre*

(Contient: Lait)

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)350 kcal
Graisses16 g
dont saturés5 g
Glucides16 g
dont sucres12 g
Protéines31 g
Cholestérol315 mg
Sel1170 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium250 mg
Calcium10 mg
Fer0.5 mg

Ustensiles

Passoire
Cuillères à mesurer
Essuie-tout
Grande poêle antiadhésive

Instructions

1
  • Before starting, wash and dry all produce.
  • Thinly slice chives. 
2
  • Separate, then halve each piece of prosciutto lengthwise. (TIP: Use kitchen shears to cut directly through prosciutto.)
  • Using a strainer, drain and rinse scallops, then pat dry with paper towels.
  • Season scallops with 1/2 tbsp Lemon-Pepper Seasoning. 
  • Wrap proscuitto around each scallop to cover completely. (NOTE: If there is some proscuitto leftover, save for a snack or another creation!)
  • Gently press prosciutto to stick. 
3
  • Heat a large non-stick pan over medium.
  • When hot, add 1/2 tbsp oil and 1/2 tbsp butter. Swirl the pan to melt, then add scallops. Sear for 1-2 min per side, flipping halfway through, until scallops are cooked through and prosciutto is golden.**
  • Add honey to the pan. Cook for 1 min, spooning sauce over scallops, until coated with butter-honey mixture. 
4
  • Transfer scallops to a serving dish. 
  • Sprinkle over chives. 

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes