Skip to main content
Œufs bénédictine au bacon

Œufs bénédictine au bacon

6 portions | avec sauce hollandaise facile

4.8
(12)

Le brunch n'a jamais été aussi facile et délicieux! Notre méthode infaillible de pochage des œufs permet d'obtenir des jaunes parfaitement coulants et à une délicieuse « fausse » hollandaise qui demande deux fois moins d'efforts mais maximise la saveur.

Ingrédients : Œuf de catégorie A • Pain ciabatta (farine de blé enrichie non blanchie et non traitée (farine de blé, niacine, fer réduit, mononitrate de thiamine, riboflavine, acide folique), eau, sel marin, levure, farine d'orge maltée) (orge, blé) • Bacon (porc, eau, sel, sucre, phosphates de sodium, érythorbate de sodium, nitrite de sodium, épices, fumée) • Mayonnaise (huile de canola et/ou de soya, œuf entier liquide, jaune d'œuf surgelé, eau, sel, sucre, vinaigre, jus de citron concentré, extrait d'épices, moutarde, acide lactique, EDTA de calcium disodique) (moutarde, œuf) • Citron • Mélange roquette et épinards (roquette, épinards) • Ciboulette.

Allergènes:
Blé
Orge
Oeuf
Moutarde
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation40 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

3 pièce(s)

Pain ciabatta

(Contient: Blé, Orge Peut contenir : Sésame, Soya, Noix de Grenoble, Avoine, Seigle, Triticale)

6 pièce(s)

Œuf

(Contient: Oeuf)

200 g

Tranches de bacon

8 cs

Mayonnaise

(Contient: Oeuf, Moutarde Peut contenir : Sésame, Soya, Crustacés, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Sulfites, Blé)

14 g

Ciboulette

1 pièce(s)

Citron

56 g

Mélange roquette et épinards

Pas inclus dans votre livraison

8 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

¼ cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

2.5 cc

Huile*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1850 kcal
Graisses159 g
dont saturés57 g
Glucides67 g
dont sucres3 g
Fibres4 g
Protéines39 g
Cholestérol810 mg
Sel2150 mg
Gras Trans3 g
Potassium600 mg
Calcium300 mg
Fer8 mg

Ustensiles

Zesteur
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Papier sulfurisé
Casserole moyenne
Verre doseur
Petite casserole
Fouet
Bol à mélanger, moyen
Grand bol

Instructions

Prep
1
  • Preheat the oven to 450°F. Wash and dry all produce.
  • Remove 4 tbsp (8 tbsp) butter from the fridge and set aside in a warm place to soften.
  • Thinly slice chives. 
  • Zest, then juice lemon. 
  • Halve ciabatta rolls, then spread softened butter over cut sides. 
  • Add ciabatta halves to a unlined baking sheet, cut-sides up. 
  • Toast in the middle of the oven 3-5 min, until golden and toasted. 
Cook bacon
2
  • Arrange bacon on a parchment-lined baking sheet. 
  • Roast in the bottom of the oven for 12-14 min until crispy.**
  • Remove bacon from the oven and transfer to a paper-towel lined plate.
  • Once bacon is cool enough to handle, roughly chop.
Poach eggs
3
  • Meanwhile, to a medium pot add 8 cups of water. Bring to a simmer over medium. 
  • Crack eggs into a large glass or ramekin. 
  • Using a spoon, swirl water carefully to create a small whirlpool. One at a time, add eggs to the swirling water. 
  • Cook 3-4 min, gently stirring water every few minutes, until eggs are softly set.**
Make faux hollandaise
4
  • To a small pot over medium-high or in the microwave, melt 4 tbsp (8 tbsp) butter.
  • While butter melts, in a medium bowl, whisk together mayo, 2 tsp (4 tsp) lemon juice and 1/2 tsp (1 tsp) lemon zest.
  • Gradually whisk in melted butter until smooth. (NOTE: If the mixture is too thick, gradually whisk in 1 tbsp (2 tbsp) warm water).
  • Add half the chives. Season with salt, then whisk to combine. Set aside. 
Dress greens
5
  • To a large bowl, add 1/2 tbsp (1 tbsp) remaining lemon juice and 2 1/2 tsp (5 tsp) oil. Season with salt and pepper, then whisk to combine.
  • Add arugula and spinach mix, then toss to coat.
Finish and serve
6
  • Divide ciabatta halves between plates, then top with dressed greens.
  • Once eggs have reached desired doneness, remove them from water with a slotted spoon.
  • Blot gently with paper towels and add one egg to the top of each dressed ciabatta half. Season with salt and pepper.
  • Spoon faux hollandaise over eggs, then sprinkle bacon over top.
  • Sprinkle with remaining chives. 

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes