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Ailes de poulet cuites au four

Ailes de poulet cuites au four

4 portions | avec sauce ranch à la ciboulette et sauce Buffalo a la cassonade

4.1
(22)

Les ailes de poulet cuites au four sont faciles à préparer et encore plus faciles à manger! Nous les avons jumelées à deux trempettes et deux assaisonnements différents pour créer un apéro qui sera vite englouti.

Allergènes:
Sulfites
Lait
Moutarde
Oeuf

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile
quantité par portion

680 g

Ailes de poulet

1 cs

Assaisonnement BBQ

(Contient: Sulfites Peut contenir : Sulfites, Sésame, Lait, Moutarde, Blé, Noix, Arachides, Triticale, Soya)

3 cc

Poudre à pâte

(Peut contenir : Sulfites, Sésame, Lait, Moutarde, Blé, Noix, Arachides, Triticale, Soya, Crustacés, Oeuf, Poisson)

1 cs

Poivre au citron

(Peut contenir : Sulfites, Sésame, Lait, Moutarde, Blé, Noix, Arachides, Triticale, Soya)

1 pièce(s)

Carotte

3 pièce(s)

Mini concombres

7 g

Ciboulette

1 pièce(s)

Crème sure

(Contient: Lait)

4 cs

Mayonnaise

(Contient: Moutarde, Oeuf Peut contenir : Sulfites, Sésame, Lait, Moutarde, Blé, Noix, Soya, Crustacés, Oeuf, Poisson, Gluten)

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient: Sulfites)

4 cs

Sauce piquante

(Peut contenir : Sulfites, Sésame, Lait, Moutarde, Blé, Noix, Soya, Crustacés, Oeuf, Poisson, Gluten)

1 cs

Cassonade

(Peut contenir : Sulfites, Sésame, Lait, Moutarde, Blé, Noix, Arachides, Soya, Crustacés, Oeuf, Poisson)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

2 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

2 cc

Huile*

Énergie (kcal)560 kcal
Graisses43 g
dont saturés13 g
Glucides12 g
dont sucres7 g
Fibres2 g
Protéines31 g
Cholestérol220 mg
Sel1580 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium600 mg
Calcium100 mg
Fer1.5 mg
Plaque de cuisson
Grand bol
Brosse à pâtisserie
Papier aluminium
Cuillères à mesurer
Petite casserole
Petit bol

Instructions

Prep chicken
1
  • Prepare a large foil-lined baking sheet, then brush with 2 tsp oil or cooking spray.
  • Pat chicken wings dry with paper towels.
  • Add half the chicken wings, BBQ Seasoning, half the baking powder and 1/4 tsp pepper to a large bowl. Season with salt, then toss to coat. 
  • Add remaining chicken wings, remaining baking powder and Lemon-Pepper Seasoning to another large bowl. Season with salt, then toss to coat.
  • Arrange chicken wings on the prepared baking sheet.
Bake wings and finish prep
2
  • Bake chicken wings the middle of the oven, until chicken is cooked through, 12-15 min.**
  • Remove wings from the oven and set oven to broil. 
  • Flip wings, then broil in the top of the oven until wings are crispy and golden-brown, 2-3 min.
  • Meanwhile, peel, then halve carrot lengthwise. Halve carrot again to create 1/2-inch sticks. 
  • Halve cucumbers lengthwise, then halve again to create 1/2-inch spears. 
  • Thinly slice chives.
Make sauces
3
  • Add sour cream, mayo, 1/2 tsp sugar, chives and half the vinegar to a small serving bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine. 
  • Add hot sauce, 2 tbsp butter, remaining vinegar, brown sugar and a pinch of salt to a small pot over medium heat. Cook, stirring occasionally, until butter is melted and sauce comes to a simmer, 3-4 min. Remove from the heat and transfer to another serving bowl.
Finish and serve
4
  • Place ranch on one corner of a large platter or board. Place Buffalo sauce on the opposite corner. 
  • Fill in the remaining space on the board with chicken wings, carrots and cucumbers.

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