Nouilles monstres au pesto pour enfants
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Nouilles monstres au pesto pour enfants

Nouilles monstres au pesto pour enfants

2 portion | avec bocconcinis

Thanks to flavourful pesto and tender zucchini, spooky green pasta is on today's lunch menu! Have fun creating these monster noodle plates with the kids by making eyes out of bocconcini and olives!

Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation21 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

170 g

Spaghettis

½ tasse(s)

Pesto au basilic

(Contient Lait Peut contenir Noix, Sulfites)

100 g

Bocconcinis

(Contient Lait)

30 g

Olives mélangées

(Peut contenir Lait, Sulfites)

1 pièce(s)

Courgette

Pas inclus dans votre livraison

0.06 cc

Sel*

0.06 cc

Poivre*

2 cc

Beurre non salé*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)400 kcal
Graisses28 g
dont saturés11 g
Glucides9 g
dont sucres3 g
Fibres3 g
Protéines14 g
Cholestérol40 mg
Sel590 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium350 mg
Calcium800 mg
Fer1 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Râpe
Poêle antiadhésive moyenne

Instructions

1
  • Add spaghetti to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 10-12 min.
  • Reserve 1/4 cup pasta water, then drain and return noodles to the same pot, off heat.
2
  • Meanwhile, drain, then slice olives into 1/4-inch rounds.
  • Finely grate zucchini.
  • Drain, then pat bocconcini dry with paper towels.
3
  • Heat a medium non-stick pan over medium-high heat.
  • When hot, add 2 tsp butter, then zucchini. Cook, stirring occasionally, until zucchini is tender and has released some of its liquid, 3-4 min.
  • Add pesto and reserved pasta water. Season with salt and pepper, then stir until combined and sauce is warmed through. Add sauce to the pot with noodles, then toss to combine.
4
  • Divide monster noodles between plates, then top each plate with two bocconcini side by side.
  • Place one olive slice in the middle of each bocconcini, pressing to adhere.
  • Sprinkle remaining sliced olives over pasta.