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something HB wild rice

something HB wild rice

with Roasted Sweet Potato and Pomegranate

3.8
(4)

Ingrédients : Patate douce • Medley de riz sauvage (riz étuvé, riz sauvage) • Grenades • Feta (lait pasteurisé, lait partiellement écrémé, eau, sel, lipase, culture bactérienne, enzyme microbienne, cellulose, natamycine, chlorure de calcium) (lait) • Oignon vert • Concentré de bouillon de miso (sucres (maltodextrine, glucose), eau, fève de soya, riz, sel, alcool) (soya).

Allergènes:
Soya
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation37 minutes
Temps de cuisson12 minutes
DifficultéFacile
quantité par portion

1 tasse(s)

Mélange de riz sauvage

2 pièce(s)

Patate douce

½ pièce(s)

Grenade

2 pièce(s)

Oignon vert

2 pièce(s)

Concentré de bouillon de miso

(Contient: Soya Peut contenir : Crustacés, Moutarde, Sésame, Sulfites, Blé, Gluten, Oeuf, Lait, Poisson)

½ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient: Lait)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

Énergie (kcal)740 kcal
Graisses16 g
dont saturés5 g
Glucides133 g
dont sucres18 g
Fibres11 g
Protéines18 g
Cholestérol20 mg
Sel850 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium1050 mg
Calcium250 mg
Fer2.5 mg
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Éplucheur
Grand bol
Petit bol

Instructions

Start prep and cook rice
1
  • Stir together wild rice medley, broth concentrate, 2 cups (4 cups) water and 1/4 tsp (1/2 tsp) salt in a medium pot (large pot for 12 ppl). Bring to a boil over high heat.
  • While rice comes up to a boil, peel, then cut sweet potato into 1/2-inch pieces.
  • Once boiling, reduce heat to medium-low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 24-30 min. Remove pot from heat. Set aside, still covered.
Roast sweet potatoes
2
  • Add sweet potatoes and 1 tbsp (2 tbsp) oil to a parchment-lined baking sheet. Season with salt and pepper. Toss to coat.
  • Roast in the oven, stirring halfway, until tender and golden, 20-24 min.
Finish prep
3
  • Meanwhile, thinly slice green onions.
  • Halve the pomegrante (use all for 12 ppl), and then cut into quarters. Using hands to remove the inner membranes, remove seeds into a large bowl. (TIP: We suggest using gloves to avoid staining hands!) 
  • Separate and set aside one quarter of the pomegranate seeds into a small bowl for garnishing.
Finish and feast
4
  • Fluff rice with a fork.
  • Add rice, sweet potatoes and half the green onions to the large bowl of pomegranate seeds. Season with salt and pepper. Stir to mix.
  • Transfer rice to a serving platter. Sprinkle feta cheese, remaining pomegranate seeds and remaining green onions over top. (NOTE: Rice can be served warm or at room temperature!)

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