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Pancakes à la semoule de maïs

Pancakes à la semoule de maïs

4 portions | avec compote de bleuets et fruits à noyau et saucisses de dinde à l'érable

4.5
(10)

Le brunch de fin de semaine idéal est arrivé! Ces crêpes à la semoule de maïs sont une délicieuse combinaison de sucré et de salé, garnies d'une compote de bleuets et de fruits à noyau et accompagnées de saucisses de dinde à l'érable pour un goût sucré-salé supplémentaire.

Allergènes:
Triticale
Blé
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile
quantité par portion

½ tasse(s)

Semoule de maïs

(Peut contenir : Sulfites, Poisson, Soya, Oeuf, Noix, Lait, Moutarde, Blé, Arachides, Sésame, Crustacés)

300 g

Mélange à pâte tout usage

(Contient: Triticale, Blé, Lait Peut contenir : Sulfites, Poisson, Soya, Oeuf, Noix, Lait, Moutarde, Blé, Arachides, Sésame, Crustacés, Triticale)

4 pièce(s)

Confiture de bleuets

6 cs

Sirop d'érable

375 g

Saucisses de dinde à l'érable Hayter's

1 pièce(s)

Citron

2 pièce(s)

Fruit à noyau

Pas inclus dans votre livraison

3 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

1 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

Énergie (kcal)710 kcal
Graisses20 g
dont saturés15 g
Glucides108 g
dont sucres35 g
Fibres4 g
Protéines25 g
Cholestérol75 mg
Sel1270 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium500 mg
Calcium125 mg
Fer4.5 mg
Plaque de cuisson
Papier aluminium
Zesteur
Cuillères à mesurer
Spatule
Grande poêle antiadhésive
Bol à mélanger, moyen
Verre doseur

Instructions

Make turkey sausages
1
  • Cut sausages at links and transfer to a foil-lined baking sheet. Drizzle sausages with 1 tbsp oil.
  • Bake in the bottom of the oven, flipping halfway through, until juices run clear, 15-18 min.**
Prep and make compote
2
  • Meanwhile, core, then cut peaches into 1/2-inch pieces. 
  • Zest, then juice lemon.
  • Heat a small pot over medium-high heat. 
  • When hot, add 1 tbsp butter, then swirl the pot until melted. 
  • Add peaches, blueberry jam and 2 tbsp water. Bring to a simmer. Simmer, stirring often, until peaches are tender and water is absorbed, 4-6 min. Add lemon zest and 2 tsp lemon juice, then stir to combine.
  • Remove the pot from heat, then cover to keep warm.
Make cornmeal pancakes
3
  • Combine Breakfast Baking Mix, cornmeal, a pinch of salt and 1 1/2 cups water in a medium bowl, then whisk until smooth.
  • Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1/2 tbsp butter, then swirl the pan until melted. Using 1/4 cup batter for each pancake, scoop batter for 3 pancakes into the pan. Cook on one side for 2-3 min. When bubbles begin to form on a pancake's surface, flip with a spatula. Cook until golden-brown, 1-2 min. (TIP: Reduce heat to medium-low if pancakes are browning too quickly!)
Finish and serve
4
  • Transfer pancakes to a plate, then cover with foil to keep warm. Repeat with 1/2 tbsp butter per batch and 1/4 cup batter per pancake until no batter remains.
  • Divide cornmeal pancakes and maple turkey sausages between plates. 
  • Spoon fruit compote over pancakes. 
  • Drizzle maple syrup over top, if desired.

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