Skip to main content
Boursin Double Beef Burgers

Boursin Double Beef Burgers

with Apple Bacon Jam

Allergènes:
Soya
Blé
Lait
Orge
Avoine
Seigle
Sésame
Amandes
Sulfites

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation40 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

500 g

Bœuf haché

2 pièce(s)

Pain artisan

(Contient: Soya, Blé, Lait Peut contenir : Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Oeuf, Lait)

8 cs

Chapelure italienne

(Contient: Soya, Blé, Lait, Orge, Avoine, Seigle, Sésame Peut contenir : Moutarde, Soya, Sulfites, Oeuf, Crustacés, Poisson, Noix, Arachides)

1 pièce(s)

Pomme Gala

1 pièce(s)

Oignon jaune

56 g

Jeunes épinards

150 g

Boursin ail et fromage d'herbes fins

(Contient: Lait Peut contenir : Noix)

28 g

Amandes, tranchées

(Contient: Amandes Peut contenir : Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Oeuf, Lait, Arachides, Gluten)

2 cs

Tartinade de figues

(Peut contenir : Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Oeuf, Lait, Crustacés, Poisson, Noix, Gluten, Blé)

2 cs

Vinaigre balsamique

(Contient: Sulfites Peut contenir : Moutarde, Sésame, Soya, Oeuf, Lait, Poisson, Noix, Blé)

4 g

Sel d’ail

(Peut contenir : Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Lait, Noix, Arachides, Blé, Triticale)

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1310 kcal
Graisses76 g
dont saturés36 g
Glucides87 g
dont sucres26 g
Fibres10 g
Protéines72 g
Cholestérol240 mg
Sel1940 mg
Gras Trans2 g
Potassium1300 mg
Calcium300 mg
Fer10 mg

Ustensiles

Grande poêle antiadhésive
Grand bol
Cuillères à mesurer
Spatule
Verre doseur
Fouet

Instructions

1
  • Before starting, preheat the broiler to high.
  • Wash and dry all produce.
  • Core, then cut half the apple into 1/4-inch pieces. Cut remaining apple into 1/4-inch slices.
  • Peel, then cut onion into 1/4-inch pieces.
  • Heat a large non-stick pan over medium-high.
  • When hot, add almonds to the dry pan. Toast for 3-4 min, stirring often, until golden. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!)
  • Transfer to a plate.
2
  • To a large bowl, add beef, breadcrumbs, half the garlic salt and 1/2 tsp (1 tsp) pepper, then combine.
  • Form mixture into 4 (8) 5-inch-wide patties.
3
  • In a large non-stick pan, heat 1 tsp (2 tsp) oil over medium-high.
  • When the pan is hot, add patties. Using a spatula, press down firmly on each patty until 1/2-inch thick. Cook for 3-5 min per side, until cooked through.** (NOTE: Don't crowd the pan; cook patties in 2 batches for 4 servings)
4
  • Reduce the heat to medium.
  • To the same pan, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then diced apples and onions. Cook for 3-4 min, stirring occasionally, until tender.
  • Add raisins, 1 1/2 tbsp (3 tbsp) vinegar, 1 1/2 tbsp (3 tbsp) fig spread and 1/4 cup (1/2 cup) water. Cook for 1-2 min, stirring often, until chutney thickens slightly and raisins rehydrate. Season with pepper and remaining garlic salt.
5
  • Meanwhile, in a large bowl, whisk together remaining vinegar, remaining fig spread and 1 tbsp (2 tbsp) oil. Season with salt and pepper.
  • Add spinach and sliced apples. Toss to coat.
6
  • Arrange buns directly on the top rack of the oven, cut-sides up. Broil for 1-2 min, until golden. (TIP: Keep an eye on them so they don't burn!)
  • Spread half of the Boursin cheese on buns. Stack both patties and chutney on bottom buns. Close with top buns.
  • Divide burgers and salad between plates.
  • Sprinkle almonds and remaining Boursin cheese over salad.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes