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Salade réconfortante aux patates douces rôties et lentilles
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Salade réconfortante aux patates douces rôties et lentilles

Salade réconfortante aux patates douces rôties et lentilles

2 portions | avec feta

Cette salade copieuse est parfaitement délicieuse servie chaude, froide ou à température ambiante. Vous ferez fureur à votre prochain repas-partage!

Allergènes:
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

340 g

Patates douces

398 ml

Lentilles, en boîte

113 g

Oignon rouge

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

1 cc

Sel d'ail

2 cs

Glaçage balsamique

(Contient Sulfites)

28 g

Graines de citrouille

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)490 kcal
Graisses26 g
dont saturés4.5 g
Glucides53 g
dont sucres7 g
Fibres9 g
Protéines16 g
Cholestérol10 mg
Sel1040 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium700 mg
Calcium125 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Papier sulfurisé
Éplucheur
Cuillères à mesurer
Grand bol
Passoire
Fouet
Poêle antiadhésive moyenne

Instructions

Faire rôtir les patates douces et les oignons
1

Before starting, preheat the oven to 425°F. Wash and dry all produce. Peel, then cut onion into 1/2-inch pieces. Peel, then cut sweet potatoes into 1/2-inch pieces. Add sweet potatoes, onions, half the garlic salt and 1 tbsp oil to a parchment-lined baking sheet. Season with pepper, then toss to coat. Roast in the middle of the oven, stirring halfway through, until tender and golden-brown, 20-22 min.

Faire mariner les lentilles
2

Meanwhile, drain and rinse lentils. Add balsamic glaze, remaining garlic salt and 1 tbsp oil to a large bowl. Season with pepper, then whisk to combine. Add lentils, then stir to combine.

Faire griller les graines de citrouille
3

Meanwhile, heat a medium non-stick pan over medium heat. When hot, add pepitas to the dry pan. Toast, stirring often, until golden-brown, 4-5 min. (TIP: Keep your eye on them so they don’t burn!) Transfer to a plate.

Terminer et servir
4

Add sweet potatoes, onions and half the pepitas to the large bowl with lentils, then gently toss to combine. Divide salad between plates. Sprinkle feta and remaining pepitas over top.