Sandwich mexicain au bœuf
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Sandwich mexicain au bœuf

Sandwich mexicain au bœuf

avec piments poblanos grillés

Grâce aux tortas, dégustez les succulentes saveurs des tacos, mais dans un pain grillé! Du steak assaisonné au chipotle, des piments poblanos et un mélange de fromages mexicains... voilà une recette gagnante! N’oubliez pas les serviettes, car vous aurez bientôt englouti ces sandwiches.

Allergènes:
Oeuf
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

285 g

Steak de haut de surlonge

2 pièce(s)

Pain artisan

1 cs

Assaisonnement mexicain

(Peut contenir Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix, Blé, Lait, Moutarde)

56 g

Oignon rouge, tranché

1 pièce(s)

Lime

1 pièce(s)

Piment fort

56 g

Mélange printanier

113 g

Petites tomates

7 g

Coriandre

2 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde Peut contenir Sulfites, Blé, Moutarde, Crustacés, Poisson, Lait, Sésame, Soya)

¼ tasse(s)

Monterey Jack, râpé

1 cc

Poudre de chipotle

Pas inclus dans votre livraison

½ cc

Sucre*

3.5 cs

Huile*

¼ cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)530 kcal
Graisses41 g
dont saturés7 g
Glucides7 g
dont sucres3 g
Fibres2 g
Protéines33 g
Cholestérol85 mg
Sel720 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium650 mg
Calcium20 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Papier aluminium
Cuillères à mesurer
Poêle antiadhésive moyenne
Petit bol
Grand bol
Fouet

Instructions

BROIL PEPPERS
1

Core, then cut the poblanos into 1/4-inch strips. Toss the onions and poblanos with 1 tbsp oil (dbl for 4ppl) on a foil-lined baking sheet. Season with salt and pepper. Broil veggies in the middle of the oven, until tender, 5-6 min.

COOK STEAK
2

Pat the steak dry with paper towels. Season all over with half the Chipotle powder (dbl for 4ppl), half the Mexican seasoning and salt. Heat a medium non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4ppl), then the steak. Sear until golden-brown,1-2 min per side. Remove the pan from the heat and transfer the steak to another baking sheet. Broil in the bottom of the oven, until cooked to desired doneness, 5-8 min.**

FINISH PREP
3

While the steak cooks, halve the tomatoes. Zest, then juice half the lime. Cut the remaining lime into wedges. Roughly chop the cilantro. Stir together the mayo, cilantro and remaining Mexican seasoning in a small bowl. Set aside.

TOSS SALAD
4

Whisk together the lime juice, zest, 1 tbsp oil and 1/2 tsp sugar (dbl both for 4ppl) in a large bowl (dbl all for 4ppl). Add the tomatoes and spring mix and toss to coat. Set aside.

TOAST ROLLS
5

When steak is done cooking transfer to a cutting board and allow to rest for 2-3 min. Carefully open rolls, and arrange them cut side up on a baking sheet. Sprinkle with the cheese. Broil in the top of the oven, untill cheese melts, 2-3 min. (TIP: Keep an eye on your buns so that they dont burn!)

FINISH AND SERVE
6

Slice the steak. Spread mayo onto bottom buns, then add steak and veggies and finish with top bun. Serve with the salad on the side.