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Smokin' Salmon Sunrise: The Ultimate Eggs Benedict

with Ciabatta

Elevate your brunch game with our delectable smoked salmon and eggs penny, where we not only serve up perfectly poached eggs atop delicate smoked salmon, but also teach you the art of achieving that ideal runny yolk with our foolproof poaching technique. Dive into a symphony of flavors and textures, where the richness of the eggs harmonizes with the smoky, buttery notes of the salmon, creating a culinary masterpiece that's sure to delight your taste buds.

étiquettes:
Découverte
Allergènes:
Saumon
Oeuf
Blé
Orge
Moutarde
Soya
Sulfites
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

100 g

Saumon fumé

(Contient: Saumon)

4 pièce(s)

Œuf

(Contient: Oeuf)

2 pièce(s)

Pain ciabatta

(Contient: Blé, Orge Peut contenir : Sésame, Soya, Noix de Grenoble, Avoine, Seigle, Triticale)

28 g

Mélange roquette et épinards

2 cs

Mayonnaise

(Contient: Oeuf, Moutarde Peut contenir : Sésame, Soya, Crustacés, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Noix, Sulfites, Blé)

1 pièce(s)

Citron

2 cs

Tartinade à l'ail

(Contient: Soya Peut contenir : Lait, Sulfites)

400 g

Pomme de terre à chair jaune

6 g

Mélange d'épices de Montréal

(Contient: Moutarde Peut contenir : Sésame, Soya, Lait, Noix, Sulfites, Blé, Arachides)

7 g

Ciboulette

30 g

Câpres

(Peut contenir : Poisson, Lait, Noix, Sulfites, Blé, Oeuf)

2 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient: Sulfites Peut contenir : Sésame, Soya, Poisson, Lait, Moutarde, Blé, Oeuf)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre non salé*

(Contient: Lait)

¼ cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

1 cs

Huile*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1020 kcal
Graisses61 g
dont saturés17 g
Glucides84 g
dont sucres4 g
Fibres8 g
Protéines37 g
Cholestérol455 mg
Sel2410 mg
Gras Trans1 g
Potassium1400 mg
Calcium250 mg
Fer7.5 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Zesteur
Casserole moyenne
Verre doseur
Petite casserole
Fouet
Petit bol
Écumoire
Essuie-tout

Instructions

1
  • Cut potatoes into 1/2-inch pieces. 
  • Add potatoes, Montreal Steak Seasoning and 1 tbsp (2 tbsp) oil to a parchment-lined baking sheet.
  • Season with salt, then toss to coat.
  • Roast in the middle of the oven, flipping halfway through, until tender and golden-brown, 22-25 min.
2
  • Thinly slice chives. 
  • Drain capers, then pat dry with paper towels.
  • Zest, then juice half the lemon. Cut the remaining lemon into wedges.
  • Add 8 cups of water to a medium pot. Bring to a simmer over medium heat. 
3
  • Meanwhile, halve ciabattas, then spread Garlic spread over cut halves. 
  • Add ciabattas to a un-lined baking sheet cut-side up. 
  • Toast in the bottom of the oven until golden brown and toasted, 3-5 min. 
4
  • Melt 2 tbsp (4 tbsp) butter in a small pot over medium-high heat, then remove the pot from heat.
  • While butter melts, whisk together mayo, 2 tsp (4 tsp) lemon juice, 1/4 tsp (1/2 tsp) Lemon zest,  and 1/2 tsp (1 tsp) vinegar in a small bowl.
  • Gradually whisk in melted butter until smooth.
  • Add half the chives. Season with salt, to taste, then whisk to combine. Set aside. 
5
  • Crack eggs into 4 small glasses or ramekins. (NOTE: Cook in two batches for 4ppl)
  • Add remaining vinegar to the simmering water.
  • Using a spoon, swirl water carefully to create a vortex. One at a time add eggs to the swirling water. 
  • Cook, gently stirring water every few minutes until eggs are soft set, 3-4 min.
  • Meanwhile, divide ciabattas between plates, then top with arugula spinach mix and smoked salmon.
6
  • Once eggs have reached desired doneness remove them with a slotted spoon.
  • Blot gently with paper towel and add one egg to the top of each dressed ciabatta.
  • Divide potatoes between plates. 
  • Spoon béarnaise over top eggs. 
  • Sprinkle with capers and remaining chives. 
  • Squeeze a lemon wedge overtop if desired.  

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