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Bols de riz au sésame et de faux-filet façon bulgogi

Bols de riz au sésame et de faux-filet façon bulgogi

avec légumes sautés

Ingrédients : Bifteck de faux-filet • Courgette • Riz au jasmin • Champignons • Mélange mirin-soya (soya) (mirin salé (glucose, extrait de riz fermenté, eau, sel), eau, sauce soya (graines de soya, maltodextrine, sel), sel, arôme naturel (levure autolysée), acide citrique, sorbate de potassium, benzoate de sodium) • Carotte • Purée de gingembre et d’ail (ail, eau, gingembre, huile de soya, épices, acide citrique, gomme xanthane, sorbate de potassium) • Sauce au chili doux (sucres (sucre, glucose), eau, fécule de maïs modifiée, vinaigre de cidre de pomme, vinaigre, piments, sel, gingembre, poivron rouge déshydraté, épices, ail séché, piments broyés, huile de soya, arôme naturel, gomme xanthane, acide acétique, acide citrique, huile de canola, oléorésine de paprika, arôme naturel de paprika, caramel, sorbate de potassium, benzoate de sodium, EDTA calcique disodique) • Huile de sésame • Graines de sésame • Oignon vert.

étiquettes:
Nouveau
Allergènes:
Soya
Sésame
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

370 g

Steak de faux-filet

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

(Peut contenir : Poisson, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Arachides, Lait, Noix, Oeuf, Crustacés, Blé)

113 g

Champignons

56 g

Carotte, en juliennes

1 pièce(s)

Courgette

2 pièce(s)

Oignon vert

2 cs

Purée de gingembre et d’ail

(Peut contenir : Soya, Sulfites, Lait)

4 cs

Mélange mirin-soya

(Contient: Soya Peut contenir : Poisson, Moutarde, Sésame, Sulfites, Lait, Oeuf, Crustacés, Blé, Gluten)

2 cs

Sauce au chili doux

(Peut contenir : Poisson, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Lait, Noix, Oeuf, Crustacés, Blé, Gluten)

1 cs

Huile de sésame

(Contient: Sésame Peut contenir : Poisson, Moutarde, Soya, Sulfites, Lait, Oeuf, Crustacés, Blé, Gluten)

9 g

Graines de sésame

(Contient: Sésame Peut contenir : Moutarde, Soya, Sulfites, Arachides, Lait, Noix, Oeuf, Gluten)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

1 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)960 kcal
Graisses45 g
dont saturés13 g
Glucides88 g
dont sucres16 g
Fibres4 g
Protéines51 g
Cholestérol110 mg
Sel1020 mg
Gras Trans1 g
Potassium1300 mg
Calcium50 mg
Fer7 mg

Instructions

Toast sesame seeds and start prep
1
  • Before starting, preheat the oven to 450˚F. Wash and dry all produce.
  • Heat a medium pot over medium-high. When hot, add sesame seeds. 
  • Toast for 2-3 min, stirring often, until golden. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer to a small bowl.
  • To the same pot, add 1 cup (2 cups) water, 1 tbsp (2 tbsp) butter and 1/8 tsp (1/4 tsp) salt. Cover and bring to a boil over high.
  • Meanwhile, using a strainer, rinse rice until water runs clear.
Cook rice and finish prep
2
  • To the boiling water, stir in rice, then reduce heat to low. Cover and cook for 13-15 min, until rice is tender and water is absorbed. Remove from heat. Set aside, still covered.
  • While rice cooks, thiny slice green onions, keeping green and white parts separate.
  • Halve zucchini lengthwise, then cut into 1/4-inch half moons.
  • Thinly slice mushrooms.
Sear and roast steaks
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high.
  • While the pan heats, pat steaks dry with paper towels. Season with salt and pepper.
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then steaks. Cook for 1-2 min per side, until browned.
  • Remove from heat and transfer steaks to an unlined baking sheet. Roast in the middle of the oven 7-12 min, until cooked to desired doneness.**
  • When steaks are done, transfer to a clean cutting board to rest for 2-3 min.
  • Carefully wipe out pan.
Start veggies and make bulgogi sauce
4
  • Reheat the same pan over medium-high.
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, zucchini and mushrooms. Season with salt and pepper. Cook 3-4 min, stirring often, until veggies begin to soften.
  • While veggies cook, to a medium bowl, add soy sauce-mirin blend, sesame oil, sweet chili sauce and ginger-garlic puree. Stir to combine.
Finish veggies
5

 

  • To the pan of veggies, add carrots and green onion whites. Cook 2-3 min, stirring often, until veggies are tender-crisp,.
  • Stir in half the sauce mixture and any beef resting juices. Cook 1-2 min, stirring often, until sauce is absorbed.
Finish and serve
6
  • Fluff rice with fork. Stir in half the sesame seeds.
  • Halve steaks lengthwise, then thinly slice.
  • Divide rice between bowls.
  • Top with veggies and steak.
  • Spoon remaining sauce over steak.
  • Sprinkle remaining green onions and sesame seeds over top.
Modularity step (under step 3)
7

If you've opted for ribeye steak, cook in the same way the recipe instructs you to cook sirloin steak. 

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