Ragú de poulet haché
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Ragú de poulet haché

Ragú de poulet haché

avec spaghettis

L'utilisation de poulet haché rend ce bolognaise un peu plus léger que son équivalent au bœuf. Rempli de légumes cachés et servi sur des pâtes tendres, ce plat plaira même aux mangeurs les plus difficiles!

étiquettes:
Rapido
Familiale
Nouveau
Faible en CO2
Allergènes:
Blé
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

170 g

Spaghettis

(Contient Blé)

1 pièce(s)

Tomates broyées à l'ail et aux oignons

113 g

Mirepoix

250 g

Poulet haché

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Poivron

½ cs

Assaisonnement italien

(Peut contenir Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix, Blé)

Pas inclus dans votre livraison

1.5 cs

Huile*

2 cs

Beurre*

(Contient Lait)

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)830 kcal
Graisses37 g
dont saturés14 g
Glucides90 g
dont sucres15 g
Fibres11 g
Protéines41 g
Cholestérol145 mg
Sel750 mg
Gras Trans1 g
Potassium1850 mg
Calcium250 mg
Fer6 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grande poêle antiadhésive
Plaque de cuisson

Instructions

Cook pasta
1
  • Add spaghetti to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 10-12 min.
  • Reserve 1/4 cup (1/2 cup) pasta water, then drain and return pasta to the same pot, off heat.
Cook veggies
2
  • Meanwhile, heat a large non-stick pan over medium-high heat. 
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then the mirepoix. Cook, stirring occasionally, until tender-crisp, 2-3 min. 
  • Season with salt and pepper.
Prep and roast peppers
3
  • Meanwhile, core, then cut pepper into 1/2-inch pieces. 
  • Add peppers and 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to an unlined baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to combine. Roast in the middle of the oven, stirring halfway through, until tender, 14-15 min.
Cook chicken
4
  • Add chicken to pan. Cook, breaking up chicken into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Add half the Italian Seasoning (use all for 4 ppl) and cook, stirring often, until chicken and veggies are coated, 1 min.
  • Season with salt and pepper.
Make sauce
5
  • Add reserved pasta water and crushed tomatoes to the pan with chicken mixture. 
  • Reduce heat to medium. 
  • Cook, stirring occasionally, until slightly reduced, 2-4 min.
  • Remove from heat.
Finish and serve
6
  • Pour sauce over spaghetti in the large pot, then add 2 tbsp (4 tbsp) butter. Add roasted peppers.
  • Season with salt and pepper. Stir to combine. 
  • Divide spaghetti between bowls, then sprinkle Parmesan over top.