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Pan-seared Sirloin Steak with Balsamic Blistered Cherry Tomatoes

Pan-seared Sirloin Steak with Balsamic Blistered Cherry Tomatoes

with mash potatoes

3.8
(4)

A restaurant-style steak dinner in just 15 minutes? You better believe it. This recipe has it all, perfectly seared steak, flavourful veggies and a clever cheat for creamy mashed potatoes.

étiquettes:
Riche en protéines
Allergènes:
Sulfites
Moutarde
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation10 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Filets de steak de bœuf

113 g

Petites tomates

2 cs

Glaçage balsamique

(Contient: Sulfites Peut contenir : Lait, Moutarde, Oeuf, Sésame, Blé, Gluten, Crustacés, Soya, Poisson)

7 g

Basilic

10 g

Mélange d'épices de Montréal

(Contient: Moutarde Peut contenir : Lait, Sésame, Blé, Soya, Noix, Arachides, Sulfites)

56 g

Chou frisé, haché

7 g

Ciboulette

1 pièce(s)

Crème sure

(Contient: Lait Peut contenir : Lait)

400 g

Purée de pommes de terre

(Contient: Sulfites, Lait Peut contenir : Lait, Moutarde, Oeuf, Sésame, Blé, Crustacés, Soya, Poisson, Noix, Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

½ cc

Sel*

½ cc

Poivre*

2 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1540 kcal
Graisses86 g
dont saturés38 g
Glucides136 g
dont sucres27 g
Fibres15 g
Protéines57 g
Cholestérol205 mg
Sel4090 mg
Gras Trans2.5 g
Potassium3200 mg
Calcium500 mg
Fer7.5 mg

Ustensiles

Grande poêle antiadhésive
Plaque de cuisson
Papier aluminium
Essuie-tout

Instructions

1
  • Before starting, preheat the oven to 450°F.
  • Pre-heat a large non-stick pan over medium-high
  • Wash and dry all produce.
  • Strip basil leaves from stems, then roughly chop.
  • Halve tomatoes.
Cook steak
2
  • Pat steak dry with paper towels. Season with half the Montreal Spice Blend.
  • To the pan, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then steak. Cook for 1-2 min per side, until browned. Remove from heat and transfer steak to an unlined baking sheet. Roast in the middle of the oven for 5-8 min, or until cooked to desired doneness.**
  • When steaks are done, remove from heat and transfer to a plate. Loosely cover with foil and set aside to rest for 2-3 min.
3
  • Wipe pan clean with paper towels.
  • Re-heat over medium-high. When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then tomatoes. Cook for 1-2 min, until softened.
  • Add kale and cook for 1-2 min, until wilted
  • Add 2 tbsp (4 tbsp) butter, remaining Montreal Spice Blend, balsamic glaze, chopped basil and 3 tbsp (6 tbsp) water. Cook for 1-2 min, stiring to combine. Season with salt and pepper. 
4
  • In a microwave-safe bowl, add mashed potatoes. Cook uncovered for 2-3 min. Add sour cream, stir to combine. Season with salt and pepper. 
5
  • Thinly slice steak. 
  • Divide mashed potatoes between plates and snip chives over top.
  • Divide steak and balsamic veggies between plates.
  • Spoon remaining sauce from the pan over top of steak.
6

If you've opted for tenderloin steak, cook in the same way the recipe instructs you to cook the striploin steak. 

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