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Gochujang Glazed Pork Meatballs

with Sesame Rice and Honey Ginger Carrots

Sticky, sweet-heat gochujang glaze these tender meatballs. A fluffy side of a black sesame seed studded rice and honey ginger carrots make for the perfect balance of flavours!

Allergènes:
Soya
Blé
Sésame
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéMoyen
quantité par portion

g

Bœuf haché

cs

Gochujang

(Contient: Soya, Blé Peut contenir : Crustacés, Oeuf, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Sésame, Sulfites)

tasse(s)

Chapelure panko

(Contient: Blé Peut contenir : Gluten, Blé)

g

Graines de sésame noir

(Contient: Sésame Peut contenir : Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sulfites, Blé, Arachides, Soya, Noix)

g

Pois sucrés

g

Gingembre

pièce(s)

Oignon vert

pièce(s)

Miel

cs

Purée d’ail

(Peut contenir : Crustacés, Oeuf, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Sésame, Sulfites, Blé, Soya, Noix)

pièce(s)

Concentré de bouillon de légumes

(Peut contenir : Crustacés, Oeuf, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Sésame, Sulfites, Blé, Soya, Noix)

g

Edamames

(Contient: Soya)

56 g

Oignon, haché

Pas inclus dans votre livraison

cc

Poivre*

cc

Sel*

cc

Sucre*

cs

Huile*

cs

Beurre non salé*

(Contient: Lait)

Énergie (kcal)670 kcal
Graisses42 g
dont saturés14 g
Glucides41 g
dont sucres17 g
Fibres5 g
Protéines34 g
Cholestérol105 mg
Sel960 mg
Gras Trans1 g
Potassium800 mg
Calcium150 mg
Fer6 mg
Casserole moyenne
Verre doseur
Cuillères à mesurer
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Grand bol
Grande poêle antiadhésive
Fouet

Instructions

1

Peel, then cut shallots into 1/4-inch pieces. Heat a medium pot over medium heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4ppl), then shallots. Cook, stirring often, until softened, 1-2 min. Add rice, broth concentrates and 1 1/2 cups water (dbl for 4ppl). Cover and bring to a boil. Once boiling, reduce heat to low. Cook, still covered, until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min. 

2

While rice cooks, peel, then cut carrots into 1/2-inch thick half-moons. Peel, then mince or grate garlic. Peel, then grate 1/2 tbsp ginger (dbl for 4ppl). Thinly slice the green onions.

3

In a large bowl, combine pork, panko, ginger and half the garlic. Season with salt and pepper. Roll pork mixture into 8 equal sized meatballs (dbl for 4ppl). Transfer meatballs to a parchment-lined baking sheet. Bake in middle of oven until cooked through, 10-12 min.**

4

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add carrots, edamame, honey, 1/4 cup water and 1 tbsp butter (dbl both 4 for ppl). Stir together. Simmer, stirring occasionally, until carrots are tender and liquid is absorbed, 9-10 min. Remove pan from heat. Season with salt and pepper.

5

In another large bowl, whisk together soy sauce, gochujang, remaining garlic, 1 tsp sugar and 1/4 cup water (dbl both for 4ppl). Set aside. When meatballs are finished cooking, transfer to gichujang mixture. Stir together, until meatballs are fully coated with sauce.

6

Fluff rice with a fork, then stir in sesame seeds and half the green onions. Season with salt. Divide rice, meatballs and honey carrots between plates. Sprinkle the remaining green onions over top.

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