Skip to main content

Crispy Bacon Brussels Sprouts

with a Nutty Finish - Start at 2hr 25 min mark

You cant have a holiday dinner without Brussels! We've added a holiday flavour boost with crispy salty bacon. ..try not to eat them all!

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéMoyen

Ingrédients

/ sert 4 personnes

100 g

Tranches de bacon

908 g

Choux de Bruxelles

Pas inclus dans votre livraison

¼ cc

Sel et Poivre*

1 cc

Huile*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)120 kcal
Graisses9 g
dont saturés3 g
Glucides2 g
Fibres1 g
Protéines4 g
Cholestérol15 mg
Sel220 mg
Potassium30 mg
Fer0.1 mg

Instructions

1

Slice bacon into 1/4-inch strips. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tsp oil, then bacon. Cook, stirring occasionally, until crispy, 5-7 min.** Set aside.

2

While bacon cooks, cut Brussels sprouts in half (or into quarters if they are large). Transfer bacon to a paper towel-lined plate. Reserve bacon fat in the pan. 

3

Add sprouts and 2 tbsp butter to the pan, with bacon fat. Season with salt and pepper. Cook, stirring occasionally, until softened, 12-15 min.

4

Transfer to a serving bowl, then top with bacon. Cover to keep warm.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes