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Sauté de tofu croustillants

Sauté de tofu croustillants

avec Poivron rouge et pois sucrés

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tofu Dragage à la fécule de maïs et la friture ajoute un extérieur croustillant délicieux, en ajoutant une surface parfaite pour la sauce collante-douce avec des légumes tendres. Ce plat est un jeu amusant, rapide et facile à emporter délicieux.

étiquettes:Végé
Allergènes:SojaSésameMoutardeSulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Difficulté de la recetteFacile
Ingrédients
quantité par portion
2
4
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quantité par portion
2
4

200 g

Tofu extra ferme

(ContientSoja)

½ tasse

Riz brun germé

190 g

Poivron rouge

227 g

Pois sucrés, parés

56 g

Oignon rouge, en tranches

30 g

Gingembre

10 g

Coriandre

2 c. à thé

Sauce aux piments et à l’ail

3 c. à soupe

Sauce hoisin

(ContientSoja, Sésame, Moutarde)

1 c. à soupe

Miel

3 c. à soupe

Fécule de maïs

(ContientSulfites)

Pas inclus dans votre livraison

1

Sel et Poivre*

85

Huile*

Informations nutritionnelles
Informations nutritionnellesarrow down iconarrow down icon
par portion
pour 100 g
Énergie (kJ)0 kJ
Énergie (kcal)629 kcal
Graisses17 g
dont saturés3 g
Glucides97 g
dont sucres26 g
Fibres9 g
Protéines25 g
Cholestérol1 mg
Sel603 mg
Ustensiles
Ustensilesarrow down iconarrow down icon
Casserole moyenne
Tasses à mesurer
Passoire
Cuillères à mesurer
Bol à mélanger, moyen
Grande poêle antiadhésive
Instructionsarrow up iconarrow up icon
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1

Peel the ginger using a spoon's edge — you'll be able to maneuver around the knobbly bits more easily!

Using a strainer, rinse the rice. In a medium pot, combine the rice with 1 1/2 cups water. Bring to a boil over high heat, then reduce the heat to medium-low. Cover and simmer until the rice is tender, 25-26 min. Remove from the heat and drain any excess water.

2

Meanwhile, wash and dry all produce.* Core and thinly slice the bell pepper into 1/4-inch slices. Peel, then mince or grate 1 tbsp ginger. Roughly chop the cilantro. Pat the tofu dry with paper towel, then cut into 1/2-inch cubes. In a medium bowl, combine the tofu and cornstarch. Toss to coat completely. Season with salt and pepper.

3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. Add a drizzle of oil, then the tofu. Pan fry, turning the cubes occasionally, until crispy and golden-brown all over, 7-8 min. Transfer the tofu to a plate and set aside.

4

Add another drizzle of oil to the same pan, then the onions and peppers. Cook, stirring occasionally, until the peppers start to soften, 2-3 min. Add the snap peas and ginger. Cook, stirring often, until the snap peas are tender-crisp, 2-3 min.

5

Add the hoisin sauce, honey and as much chili-garlic sauce as you like to the pan. Cook, stirring, until the veggies are coated and the mixture is warmed through, 1-2 min.

6

Fluff the rice with a fork and stir in the cilantro. Divide between plates and top with the veggies and tofu.