Steak à l'ail et salade style BLT
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Steak à l'ail et salade style BLT

Steak à l'ail et salade style BLT

avec sauce au beurre à la ciboulette et raifort

Un steak juteux, une salade fraîche, de savoureux quartiers de pommes de terre et une sauce style hollandaise riche.....C'est la qualité d'un restaurant, sans avoir à sortir de sa cuisine!

étiquettes:
Nouveau
Allergènes:
Oeuf
Moutarde
Sulfites
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

285 g

Steak de haut de surlonge

100 g

Tranches de bacon

3 pièce(s)

Patate douce

113 g

Mélange roquette et épinards

113 g

Tomates cerises anciennes

7 g

Ciboulette

2 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde Peut contenir Sulfites, Blé, Moutarde, Crustacés, Poisson, Lait, Sésame, Soya)

2 cs

Sauce crémeuse au raifort

(Contient Oeuf, Moutarde, Sulfites Peut contenir Sésame, Soya, Sulfites, Blé, Crustacés, Poisson, Lait)

1.5 cs

Vinaigre de vin blanc

(Peut contenir Soya, Sulfites, Blé, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame)

1 cs

Mélange d’épices acidulé à l’ail

(Contient Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

¼ cc

Sucre*

2 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1000 kcal
Graisses65 g
dont saturés21 g
Glucides61 g
dont sucres14 g
Fibres10 g
Protéines44 g
Cholestérol150 mg
Sel1090 mg
Gras Trans1 g
Potassium1850 mg
Calcium175 mg
Fer7 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Écumoire
Grand bol
Fouet
Bol à mélanger, moyen

Instructions

Prep and roast potatoes
1
  • Line a baking sheet with parchment paper.
  • Cut potatoes into 1/2-inch wedges.
  • Add potatoes, half the Zesty Garlic Blend and 1 tbsp (2 tbsp) oil to prepared baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to coat.
  • Roast in the middle of the oven, flipping halfway through, until tender and golden-brown, 22-25 min. (NOTE: For 4 ppl, roast in the middle and top of the oven, rotating sheets halfway through.)
Cook bacon
2
  • Heat a large non-stick pan over medium heat.
  • While pan heats, cut bacon into 1/2-inch pieces.
  • When hot, add bacon. Cook, flipping occasionally, until crispy, 5-8 min.**
  • Remove from heat. Using a slotted spoon, transfer bacon to a paper towel-lined plate. Set aside.
  • Reserve fat in pan.
Prep and make dressing
3
  • Halve tomatoes.
  • Thinly slice chives.
  • Add 1 tbsp (2 tbsp) vinegar, 1 tbsp (2 tbsp) oil, and 1/4 tsp (1/2 tsp) sugar to a large bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine. Add tomatoes, then toss to coat.
Cook steak
4
  • Heat the same pan from step 2 over medium-high.
  • While pan heats, pat steaks dry with paper towels. Season with remaining Zesty Garlic Blend, salt and pepper.
  • When hot, add steaks. Sear until golden-brown,1-2 per side. (NOTE: Steaks will finish cooking in oven.)
  • Remove from heat and transfer steaks to an unlined baking sheet.
  • Cook in the bottom of the oven until cooked to desired doneness, 5-9 min.**
Make buttery chive-horseradish sauce
5
  • While steaks cook, heat 2 tbsp (4 tbsp) butter in the microwave until melted, 30 sec. Cool butter for 2 min.
  • Add mayo, creamy horseradish sauce, half the chives and 1/2 tbsp (1 tbsp) vinegar to a medium bowl. Whisk to combine.
  • Slowly add cool butter, whisking to combine. Season with salt and pepper. 
Finish and serve
6
  • Add lemon zest and remaining chives to the reserved butter. Stir to combine.
  • Add potatoes while still hot. Toss to coat.
  • Add bacon and spinach to bowl with tomatoes. Toss to coat.
  • Thinly slice steak
  • Divide potatoes, steak and salad between plates.
  • Spoon cowboy butter over steak.