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Côtelettes de porc à la cubaine
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Côtelettes de porc à la cubaine

Côtelettes de porc à la cubaine

avec sauce à la coriandre et aux agrumes

Ce bol de côtelettes de porc s'inspire des saveurs vives de Cuba. L'orange, la lime, la coriandre et le jalapeno jouent un rôle double dans une sauce piquante et une marinade savoureuse. Vous avez quelques heures avant de souper? Faites mariner le porc pour qu'il absorbe plus de saveur.

Ingrédients: Côtelette de porc • Poivron • Riz basmati • Oignon jaune • Clémentine • Limes • Jalapeno • Pâte tex-mex (pâte de tomates, mélange de tomates (tomates, jus de tomates, acide citrique, chlorure de calcium), sel, eau, huile végétale, sucres (sucre, maltodextrine), piments chipotle, oignons, piments rouges, vinaigre, paprika fumé, oléorésine de paprika, fécule de maïs modifiée, poudre d'ail, moutarde, poudre de cacao, vinaigre de riz, poudre d'oignon, assaisonnement, épices, fines herbes, arôme naturel, gomme xanthane, acide acétique) (moutarde) • Coriandre • Ail.

étiquettes:
Épicé
Nouveau
Allergènes:
Senf
Milk

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

¾ tasse(s)

Riz basmati

1 pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Oignon jaune

1 pièce(s)

Clémentine

1 pièce(s)

Lime

1 pièce(s)

Jalapeno

2 pièce(s)

Gousses d'ail

7 g

Coriandre

1 cs

Purée d’aromates tex-mex

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Beurre*

2 cs

Huile*

¼ cc

Sucre*

0.13 cc

Sel*

0.12 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)730 kcal
Graisses25 g
dont saturés7 g
Glucides80 g
dont sucres11 g
Fibres5 g
Protéines47 g
Cholestérol125 mg
Sel620 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium1050 mg
Calcium100 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Zesteur
Bol à mélanger, moyen
Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Cook rice
1
  • Before starting, preheat the oven to 450˚F. 
  • Wash and dry all produce. 
  • To a medium pot, add 1 cup (2 cups) water and 1/8 tsp (1/4 tsp) salt. 
  • Cover and bring to a boil over high heat.
  • Using a strainer, rinse rice until water runs clear.
  • Once boiling, add rice to boiling water. Stir, then reduce heat to low.
  • Cover and cook for 12-14 min, until rice is tender and liquid is absorbed.
  • Remove from heat. Set aside, still covered.
Prep
2
  • Meanwhile, peel, then mince or grate garlic.
  • Zest, then juice clementine.
  • Zest, then juice half the lime. Cut remaining lime into wedges.
  • Roughly chop cilantro.
  • Core, then finely chop jalapeño, removing seeds for less heat. (TIP: We suggest using gloves when prepping jalapeños.)
  • To a medium bowl, add clementine zest, garlic, half the Tex-Mex paste, half the cilantro and 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then combine. 
Season and cook pork
3
  • Pat pork dry with paper towels. Season with salt and pepper. 
  • Heat a large non-stick pan over medium-high. When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil and pork. Pan-fry pork for 1-2 min per side, until golden.
  • To an unlined baking sheet, transfer pork. Spread clementine mixture over tops of pork. 
  • Roast in the middle of the oven for 8-10 min, until cooked through.**
  • When pork is done, transfer to a clean cutting board. Cover loosely with foil. Set aside for 3-5 min to rest. 
Prep and cook veggies
4
  • Meanwhile, core, then cut pepper into 1/4-inch slices.
  • Peel, then thinly slice onion. Finely chop a quarter of the onions.
  • Reheat the same pan over medium-high.
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then sliced onions and peppers. Cook for 4-5 min, stirring often, until tender-crisp.
  • Transfer to a plate. Cover to keep warm.
Make sauce
5
  • Reheat the same pan over medium, then add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, chopped onions and as many jalapeños as you'd like. Season with salt and pepper. Cook for 2-3 min, until softened.
  • Reduce heat to medium-low, then add clementine juice, 2 tsp (4 tsp) lime juice, remaining Tex-Mex paste, 1/4 tsp (1/2 tsp) sugar and 2 tbsp (4 tbsp) water. Simmer for 2-3 min, until sauce reduces slightly.
  • Remove from heat, then add 1 tbsp (2 tbsp) butter. Swirl the pan until butter melts. 
Finish & serve
6
  • Thinly slice pork.
  • Stir any pork resting juices into sauce. Season with salt and pepper, if you like. 
  • Fluff rice with a fork. Stir in lime zest.
  • Divide rice between bowls.
  • Top with pork and veggies, then drizzle sauce over top. 
  • Sprinkle with remaining cilantro and as many remaining jalapeños as you'd like. 
  • Squeeze a lime wedge over top, if you like. 

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