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Poêlée fumée aux poivrons et aux pommes de terre

Poêlée fumée aux poivrons et aux pommes de terre

6 portions | avec avocat et crème à la lime

3.3
(6)

Réveillez-vous et resplendissez avec cet poêlée de pommes de terre savoureuse parfait pour le déjeuner! Remplie d'avocat crémeux, de poivrons colorés, de coriandre fraîche et d'une touche fumée de paprika, c'est la façon parfaite de commencer la journée.

Ingrédients : Pomme de terre Russet • Avocat • Poivron • Oignon jaune • Crème sure (substances laitières, substances laitières modifiées, amidon de maïs modifié, phosphate de sodium, citrate de sodium, carraghénane, gomme de caroube, gomme guar, enzyme microbienne, culture bactérienne, alginate de propylène glycol, gomme de xanthane) (lait) • Limes • Échalotes frites (oignon, huile de palme, farine de blé, sel) (blé) • Coriandre • Mélange paprika fumé et ail (paprika fumé, poudre d'ail, dioxyde de silicium) (sulfites) • Oignon vert.

Allergènes:
Sulfites
Lait
Blé

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation40 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Oignon jaune

4 pièce(s)

Pomme de terre Russet

12 g

Mélange paprika fumé et ail

(Contient: Sulfites Peut contenir : Noix, Blé, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya)

2 pièce(s)

Avocat

2 pièce(s)

Oignon vert

14 g

Coriandre

2 pièce(s)

Crème sure

(Contient: Lait Peut contenir : Lait)

1 pièce(s)

Lime

56 g

Échalotes frites

(Contient: Blé Peut contenir : Gluten)

Pas inclus dans votre livraison

3.5 cs

Huile*

½ cc

Sel*

½ cc

Poivre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1140 kcal
Graisses71 g
dont saturés19 g
Glucides134 g
dont sucres16 g
Fibres26 g
Protéines20 g
Cholestérol20 mg
Sel700 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium3550 mg
Calcium225 mg
Fer7.5 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Zesteur
Petit bol
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Prep potatoes
1
  • Before starting, preheat the oven to 450°F. Wash and dry all produce.
  • Remove any brown spots from potatoes, then cut into 1-inch pieces. 
  • To 2 unlined baking sheets, add potatoes, half the Smoked Paprika-Garlic Blend and 2 tbsp oil. (NOTE: For 12 servings, use 2 tbsp oil per sheet.)
  • Season each sheet with 1/4 tsp salt and pepper, then toss to coat. 
Finish prep and roast potatoes
2
  • Roast potatoes in the middle of the oven for 24-28 min, flipping halfway through, until tender and golden. (NOTE: For 12 servings, roast in the top and the bottom of the oven, rotating sheets halfway through.) 
  • Meanwhile, core, then cut pepper into 1/2-inch pieces.
  • Peel, then cut yellow onion into 1/4-inch pieces.
  • Halve, pit, then peel avocado. Cut into 1/4-inch pieces. Season with salt and pepper.
  • Thinly slice green onions. 
  • Roughly chop cilantro.
  • Zest, then juice lime.
Make lime crema
3
  • To a small bowl, add sour cream, 1/2 tsp (1 tsp) lime zest and 1 tsp (2 tsp) lime juice. Season with salt and pepper, then stir to combine.
Cook veggies
4
  • Heat a large non-stick pan over medium-high. When hot, add 1 1/2 tbsp (3 tbsp) oil, then peppers and yellow onions. Cook 5-6 min, stirring often, until veggies have softened. Season with remaining Smoked Paprika-Garlic Blend, then season with salt and pepper.
  • Transfer veggies to a large serving bowl. 
Finish hash
5
  • Remove potatoes from the oven and transfer to the large bowl with veggies. Toss to combine. 
  • Divide potato hash between plates, then top with avocado, green onions and cilantro. Sprinkle crispy shallots over top.
  • Dollop lime crema over top.

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