
Cette recette contient des ingrédients simples qui, combinés, créent le parfait repas de semaine. La sauce au beurre et au vinaigre balsamique ajoute de la douceur au steak. Bon appétit!
Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.
570 g
Steak de bœuf
600 g
Pommes de terre à chair jaune
4 cs
Vinaigre balsamique
(Contient: Sulfites)
1.5 cc
Moutarde de Dijon
(Contient: Sulfites, Moutarde)
113 g
Mélange printanier
227 g
Tomates raisins
6 g
Ail
1 brin(s)
Romarin
2 cs
Beurre non salé*
(Contient: Lait)
1 cc
Sucre*
6 cs
Huile*
1 cc
Sel et Poivre*

Couper les pommes de terre en morceaux de 2,5 cm (1 po). Hacher finement 1 c. à table de feuilles de romarin. Sur une plaque à cuisson recouverte de papier parchemin, arroser les pommes de terre de 2 c. à table d'huile, puis saupoudrer de romarin. Saler et poivrer. Rôtir au centre du four jusqu’à ce qu'elles soient brun doré, de 25 à 28 min.

While potatoes roast, pat steak dry with paper towels. Season with salt and pepper. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 2 tbsp oil, then steak. Pan-fry, until cooked to desired doneness, 5-8 min per side.**

While steak cooks, halve tomatoes. Peel, then mince or grate garlic. Whisk together mustard, 1 tbsp vinegar, 1 tsp sugar and 2 tbsp oil in a large bowl. Season with salt and pepper. Set aside. When steak is done, remove the pan from heat and transfer steak to a plate. Loosely cover with foil and set aside to rest.

Heat the same pan over low heat. Add garlic and remaining vinegar. Cook, stirring often, until vinegar is slightly reduced, 1-2 min. Remove the pan from heat, then add 2 tbsp butter. Stir together, until butter melts, 1 min. Season with salt and pepper.

Slice steak. Add any steak juices from the plate to the sauce and stir together. Add tomatoes and spring mix to the dressing. Toss together. Divide steak, potatoes and salad between plates. Drizzle balsamic-butter sauce over steak.