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Steak Poêlé

Steak Poêlé

avec pommes de terre rôties au romarin et salade mixte

4.4
(634)

Cette recette contient des ingrédients simples qui, combinés, créent le parfait repas de semaine. La sauce au beurre et au vinaigre balsamique ajoute de la douceur au steak. Bon appétit!

Allergènes:
Sulfites
Moutarde
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

/ sert 4 personnes

570 g

Steak de bœuf

600 g

Pommes de terre à chair jaune

4 cs

Vinaigre balsamique

(Contient: Sulfites)

1.5 cc

Moutarde de Dijon

(Contient: Sulfites, Moutarde)

113 g

Mélange printanier

227 g

Tomates raisins

6 g

Ail

1 brin(s)

Romarin

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre non salé*

(Contient: Lait)

1 cc

Sucre*

6 cs

Huile*

1 cc

Sel et Poivre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)550 kcal
Graisses30 g
dont saturés8 g
Glucides33 g
dont sucres6 g
Fibres4 g
Protéines36 g
Cholestérol85 mg
Sel770 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Papier sulfurisé
Grande poêle antiadhésive
Essuie-tout
Presse-ail
Papier aluminium
Grand bol
Fouet

Instructions

ROAST POTATOES
1

Couper les pommes de terre en morceaux de 2,5 cm (1 po). Hacher finement 1 c. à table de feuilles de romarin. Sur une plaque à cuisson recouverte de papier parchemin, arroser les pommes de terre de 2 c. à table d'huile, puis saupoudrer de romarin. Saler et poivrer. Rôtir au centre du four jusqu’à ce qu'elles soient brun doré, de 25 à 28 min.

PAN-FRY STEAK
2

While potatoes roast, pat steak dry with paper towels. Season with salt and pepper. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 2 tbsp oil, then steak. Pan-fry, until cooked to desired doneness, 5-8 min per side.**

MAKE DRESSING
3

While steak cooks, halve tomatoes. Peel, then mince or grate garlic. Whisk together mustard, 1 tbsp vinegar, 1 tsp sugar and 2 tbsp oil in a large bowl. Season with salt and pepper. Set aside. When steak is done, remove the pan from heat and transfer steak to a plate. Loosely cover with foil and set aside to rest.

MAKE SAUCE
4

Heat the same pan over low heat. Add garlic and remaining vinegar. Cook, stirring often, until vinegar is slightly reduced, 1-2 min. Remove the pan from heat, then add 2 tbsp butter. Stir together, until butter melts, 1 min. Season with salt and pepper.

FINISH AND SERVE
5

Slice steak. Add any steak juices from the plate to the sauce and stir together. Add tomatoes and spring mix to the dressing. Toss together. Divide steak, potatoes and salad between plates. Drizzle balsamic-butter sauce over steak.

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