Trempette épicée au feta en extra
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Trempette épicée au feta en extra

Trempette épicée au feta en extra

4 portions

Cette trempette crémeuse et épicée au feta est servie avec des bâtonnets de focaccia chauds et une généreuse garniture de gremolata aux olives fraîche et saumurée. Un plat à partager qui plaira à tous vos invités!

Allergènes:
Orge
Blé
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 4 personnes

340 g

Focaccia aux fines herbes et à l’huile d’olive

(Contient Orge, Blé)

1 cc

Flocons de piment

½ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

9 cs

Crème sure

(Contient Lait)

2 pièce(s)

Fromage à la crème

(Contient Lait)

60 g

Olives mélangées

(Contient Sulfites)

1 pièce(s)

Gousses d'ail

7 g

Persil

Pas inclus dans votre livraison

4 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

¼ cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)520 kcal
Graisses33 g
dont saturés12 g
Glucides46 g
dont sucres3 g
Fibres2 g
Protéines14 g
Cholestérol45 mg
Sel880 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium200 mg
Calcium150 mg
Fer3.25 mg

Ustensiles

Petite casserole
Petit bol
Cuillères à mesurer
Plaque de cuisson
Fouet
Bol à mélanger, moyen

Instructions

Prep and make olive gremolata
1

Before starting, preheat the oven to 450ºF.Wash and dry all produce.Remove cream cheese from the fridge and set aside to come up to room temperature.Garlic Guide for Step 1: 1/4 tsp mild, 1/2 tsp medium and 1 tsp extra!Heat Guide for Step 3: 1/4 tsp mild, 1/2 tsp medium and 1 tsp spicy! Peel, then mince or grate garlic. Roughly chop parsley. Drain, then finely chop olives.Add 2 tbsp oil and 1/2 tsp chili flakes to a small pot over medium heat (NOTE: Reference heat guide) (TIP: We love using olive oil here!). Cook, stirring occasionally until oil is warmed through, 1-2 min.Add olives, parsley, 1 tbsp chili oil and half the garlic to a small bowl, then stir to combine (NOTE: Reference garlic guide).

Toast focaccia
2

Halve focaccia lengthwise, then cut width-wise into 1-inch sticks. Add focaccia sticks and 2 tbsp oil to an unlined baking sheet (TIP: We love using olive oil here!). Season with salt and pepper, then toss to coat. Bake in the middle of the oven until focaccia is crisp and lightly golden-brown, 4-5 min.

Make feta dip
3

Add cream cheese, sour cream, feta, remaining garlic and 1/4 tsp sugar a medium bowl (NOTE: Reference garlic guide). Season with salt and pepper, then whisk until smooth, 1-2 min.

Finish and serve
4

Transfer feta dip to a shallow dish, then spread into an even layer. Top with olive gremolata.Drizzle remaining chili oil over top.Serve focaccia sticks alongside for dipping.