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Garlic Butter Chicken

with rice and broccoli

Tender diced chicken breast sauteed in garlic butter, served with roasted zucchini. Paired with fluffy basmati rice, this simple yet flavorful dish is a perfect balance of savory, fresh, and comforting flavors.

Allergènes:
Soya
Sulfites
Lait

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Poitrine de poulet en dés

¾ tasse(s)

Riz basmati

(Peut contenir : Oeuf, Lait, Moutarde, Arachides, Crustacés, Poisson, Noix, Sésame, Blé, Sulfites, Soya)

3 pièce(s)

Gousses d'ail

7 g

Ciboulette

7.5 g

Bouillon de légumes en poudre

(Contient: Soya, Sulfites Peut contenir : Lait, Moutarde, Arachides, Noix, Sésame, Blé)

1 pièce(s)

Citron

7 g

Mélange d’épices acidulé à l’ail

(Contient: Sulfites Peut contenir : Lait, Moutarde, Arachides, Noix, Sésame, Blé, Soya)

1 pièce(s)

Courgette

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

1 cc

Sel*

4 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

½ cc

Poivre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)830 kcal
Graisses42 g
dont saturés18 g
Glucides70 g
dont sucres4 g
Fibres3 g
Protéines48 g
Cholestérol190 mg
Sel2020 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium1050 mg
Calcium75 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Grande poêle antiadhésive
Bol à mélanger, moyen
Essuie-tout
Plaque de cuisson

Instructions

1
  • Before starting, preheat broiler on high.
  • Before starting, add 1 1/4 cups (2 1/2 cups) water, Vegetable Stock Powder and 1/8 tsp (1/4 tsp) salt. Cover and bring to a boil over high. 
  • Using a strainer, rinse rice until water runs clear.
    To the boiling water, stir in rice and reduce heat to low. Cover and cook for 13-15 min, until rice is tender and water is absorbed. Remove from heat. Set aside, still covered.
  • Peel, then mince or grate garlic.
2
  • Heat a large non-stick pan over medium, add 1 tbsp (2 tbsp) oil.
  • Pat chicken dry with paper towel.
  • In a medium size bowl, toss chicken with garlic, half the Zesty Garlic Blend, salt and pepper.
  • Add chicken to pan. Cook for 8-10 min, turning occasionally, until golden and cooked through.**
  • Add 2 tbsp (4 tbsp) butter and 1 tbsp water to pan, stir to make sauce. 
3
  • Halve zucchini lengthwise, then cut into 1/2 inch moons.
  • To an unlined baking sheet, add zucchini, 1 tbsp (2 tbsp) oil. Season with Zesty Garlic Blend, salt and pepper, toss to combine. Roast in the middle of the oven 3-4 min, until golden. 
4
  • Fluff rice and divide between plates.
  • Divide zucchini between plates. 
  • Divide chicken between plates and pour extra sauce over chicken.
  • Snip chives over top of chicken.

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