Skip to main content

Succulent Sweet Potato Casserole

with Brown Sugar Almond Topping

Forget the marshmallows, we've got you covered with sweet brown sugar and crunchy almonds. It's a veggie casserole the whole family will enjoy!

Allergènes:
Amandes
Lait
Blé

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéMoyen
quantité par portion

4 pièce(s)

Patate douce

170 g

Courge musquée, en dés

28 g

Amandes, tranchées

(Contient: Amandes Peut contenir : Soya, Sulfites, Oeuf, Gluten, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame)

43 ml

Crème sure

(Contient: Lait Peut contenir : Lait)

2 cs

Cassonade

(Peut contenir : Soya, Sulfites, Oeuf, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Poisson, Blé, Noix, Crustacés)

⅓ tasse(s)

Chapelure panko

(Contient: Blé Peut contenir : Gluten, Blé)

2 g

Cannelle, moulue

(Peut contenir : Soya, Sulfites, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Blé, Noix, Triticale)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

2 cs

Beurre non salé*

(Contient: Lait)

Énergie (kcal)650 kcal
Graisses22 g
dont saturés10 g
Glucides106 g
dont sucres31 g
Fibres14 g
Protéines12 g
Cholestérol40 mg
Sel370 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium1650 mg
Calcium225 mg
Fer4 mg
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Petit bol
Plat de cuisson de 20x20 cm
Passoire

Instructions

1

Peel, the cut sweet potato into 1/2-inch pieces. Thinly slice chives. Add sweet potatoes, squash, 1 tsp salt and enough water to cover (by approx. 1-2 inches) to a large pot (use same for 4 ppl). Cover and bring to a boil over high heat. Once boiling, reduce heat to medium. Simmer uncovered until fork-tender, 10-12 min.

2

While veggies cook, roughly chop almonds. Stir together brown sugar, almonds, panko, and 1 tbsp oil in a small bowl.

3

Drain and return sweet potatoes to the same pot, off heat. Mash sour cream, cinnamon, chives and 2 tbsp butter (dbl for 4 ppl) into sweet potatoes and squash until smooth. Season with salt and pepper. Transfer the mash mixture to an 8x8- inch baking dish. Sprinkle brown sugar almond topping over top. Bake in the middle of the oven until topping is golden brown, 5-6 min.

4

Let Sweet Potato Casserole cool slightly before serving, 1-2 min.

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes